Wednesday , May 15 2024

Contrabanda cu tigari, cu un microbuz din Irlanda


Poli]i[tii de frontier\ suceveni au depistat [i re]inut doi cet\]eni rom=ni care au trecut peste frontiera din Ucraina `n Rom=nia 11.000 de pachete de ]ig\ri de contraband\ n `ntreaga cantitate de ]ig\ri `n valoare de aproximativ 36.000 de lei a fost re]inut\ `n vederea confisc\rii de c\tre poli]i[tii de frontier\ suceveni
~n seara zilei de 23 august, pe timpul execut\rii unei misiuni specifice, poli]i[tii de frontier\ din cadrul Sectorului Poli]iei de Frontier\ (SPF) Vicov au observat l=ng\ frontiera de stat dou\ persoane [i un microbuz `nc\rcat cu colete de culoare neagr\ ce con]ineau ]ig\ri de provenien]\ ucrainean\.
~n urma ac]iunii poli]i[tilor de frontier\ s-a reusit depistarea [i re]inerea numi]ilor Ionel G., `n v=rst\ de 25 de ani, din Bilca [i Ovidiu A., de 23 de ani, domiciliat `n comuna Vicovu de Jos.
~n urma verific\rii microbuzului `nmatriculat `n Irlanda, poli]i[tii de frontier\ au descoperit mai multe colete ce con]ineau 11.000 de pachete de ]ig\ri de diferite m\rci de provenien]\ ucrainean\ [i Republica Moldova.
Poli]i[tii de frontier\ le-au `ntocmit persoanelor `n cauz\ acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunilor de trecere ilegal\ [i contraband\ `n form\ agravant\, acte ce au fost `naintate Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria R\d\u]i `n vederea atribuirii num\rului unic.
„~ntreaga cantitate de ]ig\ri `n valoare de 36.000 de lei a fost re]inut\ `n vederea confisc\rii de c\tre poli]i[tii de frontier\ suceveni, iar microbuzul `n valoare de 8.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Vicov `n vederea continu\rii cercet\rilor”, a precizat ofi]erul de rela]ii publice al Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontier\ Suceava, comisar Ilie Poroch – Seri]an. (D.P.)

Vezi si

Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Dramaturgie ”Matei Vișniec”, obținut de un elev de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Concursul Internațional de Dramaturgie ”Matei Vișniec”, organizat de Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, Societatea Scriitorilor …