Saturday , April 27 2024

Iohannis anunță consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Atac la USR: Politicieni cinici, sub masca reformismului

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut marți, 5 octombrie, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, ca urmare a căderii Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură. Șeful Statului a precizat că cheamă partidele la negocieri pentru nominalizarea unui nou premier abia săptămâna viitoare. De asemenea, Iohannis a lansat un atac voalat la USR.

Într-o declarație la Cotroceni, Iohannis a criticat USR, spunând că ”moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie”.

Declarațiile președintelui:

Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală.
De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve probleme. Dar ce s-au gândit unii politicieni? Să mai adauge o criză, a guvernării.
În acest fel, azi în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură, deci guvernul a picat.
Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, sp se acuze de diferite lucruri. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. E o situație complicată. Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie.
Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie să fie guvernată, vine iarna, e pandemie
Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature.
Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.

Vezi si

Poșta Română a început sâmbătă distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai

Compania Poşta Română anunță că sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor …