Tuesday , April 30 2024

În prima săptămână de școală, IŞJ Suceava va actualiza datele cu angajații din școli care s-au vaccinat

”Noi nu am mai ținut evidența vaccinării angajaților din sistem din momentul în care a început campania de vaccinare pentru populația generală, pentru că nu ni s-au mai cerut aceste informații. Ultimele date sunt cele din aprilie, astfel că acum, la 1 septembrie, când angajații revin în școli, vom transmite formularele, ca mai apoi să avem o situație la zi a personalului vaccinat împotriva COVID”, a explicat șeful IŞJ Suceava, inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Potrivit informațiilor oferite de IŞJ Suceava la acea vreme, până la data de 21 aprilie a.c., procentul personalului din învățământ vaccinat în județul Suceava era de 34,6%.

Angajații din sistemul de învățământ revin în unitățile școlare la data de 1 septembrie, când aceștia încep oficial noul an școlar. La acea dată, Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava va distribui formularele din partea Ministerului Educației pentru a actualiza statisticile angajaților din sistem care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Ultimele evidențe ce cuprind persoanele vaccinate, defalcate pe categorii de angajați, sunt din luna aprilie, când a început campania de vaccinare a populației generale.

”Noi nu am mai ținut evidența vaccinării angajaților din sistem din momentul în care a început campania de vaccinare pentru populația generală, pentru că nu ni s-au mai cerut aceste informații. Ultimele date sunt cele din aprilie, astfel că acum, la 1 septembrie, când angajații revin în școli, vom transmite formularele, ca mai apoi să avem o situație la zi a personalului vaccinat împotriva COVID”, a explicat șeful IŞJ Suceava, inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Potrivit informațiilor oferite de IŞJ Suceava la acea vreme, până la data de 21 aprilie a.c., 3.625 de angajați din sistemul de învățământ sucevean erau vaccinați, dintre care 2.646 de cadre didactice, 377 personal didactic auxiliar, și 602 angajați din categoria personal nedidactic. Procentul personalului din învățământ vaccinat în județul Suceava era de 34,6%.

Ministerul Educației speră ca, până pe 8 septembrie, să poată anunța datele actualizate privind procentul angajaților din învățământ care s-au vaccinat.

”Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24.

Începând cu prima zi de școală, formulare privind acordul sau refuzul de a vaccina copiii eligibili, adică cei cu vârste peste 12 ani, vor fi distribuite în școli, urmând ca părinții să le completeze. O altă întrebare ce se va regăsi pe formular este dacă copilul este vaccinat sau nu, pentru că Ministerul Educației vrea să realizeze o statistică la zi și cu elevii vaccinați. Cursurile anului școlar 2021-2022 vor începe în data de 13 septembrie. Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, iar semestrul al II-lea 20 săptămâni de cursuri, urmând ca anul școlar să se încheie în data de 10 iunie 2022. (Oana NUȚU)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …