Saturday , May 4 2024

DSP a limitat accesul publicului în instituție

Măsura a intrat în vigoare de miercuri, 18 august. S-a luat această decizie din cauza numărului tot mai mare de cazuri Covid 19, varianta Delta

Dircția de Sănătate Publică Suceava este prima instituție publică din județ care a restricționat accesul publicului, după relaxarea din ultimele luni. Măsura a intrat în vigoare de miercuri, 18 august. S-a luat această decizie din cauza numărului tot mai mare de cazuri Covid 19, varianta Delta, probele care sunt trimise la Iași pentru secvențiere, fiind aproape în procent de 100% positive cu variata Delta. ”Având în vedere atât evoluția situației epidemiologice caracterizate prin creșterea accentuată a cazurilor de îmbolnăvire COVID-19 în rândul populației județului Suceava cât și  specificul activității DSP Suceava, începând cu data de 18 august 2021 s-a limitat accesul fizic al publicului la birourile și serviciile din cadrul DSP Suceava, prezența în instituție făcându-se doar cu portul corect al măștii și după anunțarea telefonică prealabilă a persoanei la care se dorește intrarea. Activitatea cu publicul continuă, telefonic (0230 514557) sau prin corespondență electronică ([email protected]). Facem un apel public către aceia dintre dumneavostră care, din diferite motive, încă nu ați luat o decizie referitoare la vaccinare. Situația epidemiologică în județ este în agravare de la o zi la alta, aproape toate probele trimise pentru secvențiere sunt cu varianta delta! Cântăriți bine argumentele pro și contra vaccinării și luați decizia corectă: vaccinați-vă! Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Probabil datorită contextului actual, sucevenii se decid să se vaccineze, marți fiind a doua zi consecutivă când s-a constatat o creștere a numărului de vaccinări în județul nostru. Mai precis, marți s-a vaccinat în județul Suceava un număr de 377 persoane, dintre care 269 cu doza I si 108 cu doza a II-a.

La centrul de la Spitalul Gura Humorului, s-au făcut șase vaccinuri împotriva Covid 19, la cel din incinta parcului ZOO Rădăuți, s-au vaccinat 39 de persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 11 persoane, la Salcea doar două, iar la Dolhasca nu s-a făcut marți, nicun vaccin. Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut 18 pacienți, cel de la Sala de Sport Fălticeni a avut 12, iar centrul de vaccinare de la Iulius Mall a fost cel mai aglomerat, aici vaccinându-se în cursul zilei de marți, 111 persoane. La Siret s-au făcut 20 de vaccinuri, 52 la drive-through amplasat la Shopping City Suceava iar medicii de familie au vaccinat 106 persoane.

Până acum, în județul nostru s-au vaccinat împotriva SarsCov2, un număr de 97.910 persoane, din care 82.794 persoane au primit și doza a II-a de vaccin anti Covid 19. (C.R.)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …