Tuesday , April 30 2024

O tânără de 26 de ani, absolventă a Liceului ”Vasile Deac” Vatra Dornei, s-a ales cu dosar penal pentru că a folosit o cameră video și o cască la examenul de Bacalaureat

Candidata susținea proba scrisă la centrul de examen de la Liceul ”Ion Luca” Vatra Dornei și a fost surprinsă când încerca să transmită cu o cameră video subiectele unei persoane din exteriorul centrului de examen, urmând să i se transmită răspunsurile prin cască. La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat 2021 au fost prezenți 4.775 candidați, dintre care 3.113 au susținut proba la matematică, iar 1.662 la istorie.

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat 2021 au fost prezenți 4.775 candidați, dintre care 3.113 au susținut proba la matematică, iar 1.662 la istorie. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, un candidat a fost eliminat din examen și s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. Este vorba despre o absolventă a Liceului ”Vasile Deac” Vatra Dornei, care susținea proba scrisă la centrul de examen de la Liceul ”Ion Luca” Vatra Dornei. Tânăra a încercat să transmită cu o cameră video subiectele unei persoane din exteriorul centrului de examen, urmând să i se transmită răspunsurile prin cască.

”Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat, care avea asupra sa un dispozitiv audio-video (cască și cameră de filmat). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. De asemenea, în acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Suceava, care a  întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv <divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice>”, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul Cezar Anuței.

Miercuri, 30 iunie, candidații vor susține proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 1 iulie, cea la limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Și în acest an, afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …