Saturday , May 4 2024

490 de candidati sustin astazi examenul pentru a ocupa un post de suplinitor la Suceava

Candida]ii care au ob]inut sub 5 la concursul de titularizare din 13 iulie, dar [i cei care nu au participat atunci [i vor sa ocupe un post de suplinitor, vor sus]ine ast\zi concursul de suplinire. La Suceava, candida]ii vor sus]ine examenul `n acelea[i condi]ii ca la titularizare, la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Burdujeni. Alte nou\ posturi titularizabile r\mase neocupate au fost adjudecate de dasc\li din alte jude]e
Ast\zi `ncep=nd cu orele 10:00, 490 de candida]i vor trece prin focul examenului concursului de suplinire. Este vorba de candida]ii care au ob]inut note sub cinci la examenul de titularizare din 13 iulie, cei care au absentat la concursul men]ionat, cei care s-au `nscris `n perioada 14- 24 iunie 2011 cu singura ob]iune de a participa doar la concursul de suplinire din 4 august [i candida]ii care s-au `nscris pentru concurs `n zilele de 1 [i 2 august 2011. Condi]iile de desf\[urare [i de evaluare a concursului de suplinire calificat\ sunt asem\n\toare cu cele prev\zute la examenul de titularizare din 13 iulie, examenul desf\[ur=ndu-se la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Burdujeni, unde s\lile de concurs vor fi dotate cu camere de supraveghere.
„Majoritatea candida]ilor s-au `nscris pentru a ocupa un post de suplinitor `nv\]\tor, educator, pentru a preda rom=na sau matematica”, a precizat Laura Hacman, purt\tor de cuv=nt `n cadrul Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava. Concursul pentru suplinire de m=ine se va da prin prob\ scris\, subiectele vor fi elaborate la nivel na]ional de c\tre Ministerul Educa]iei iar pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie s\ ob]in\ la acest concurs minim nota 5.
Rezultatele vor fi afi[ate la sediul I{J în data de 8 august, contesta]iile pot fi depuse în perioada 8 – 9 august 2011, iar rezultatele finale vor fi afi[ate în data de 11 august. Orele r\mase neocupate vor fi acoperite, prin plata cu ora, de c\tre cadre didactice titulare din unitatea de înv\]\mânt, cadre didactice asociate sau pensionate sau suplinitori califica]i.
N 15 profesori suceveni au dezertat la catedrele altor jude]e
~ncep=nd din anul [colar 2011- 2012, 15 dasc\li suceveni care au sus]inut examenul de titularizare din 13 iulie la Suceava, vor ocupa fotoliul de profesor `n jude]e precum Boto[ani, Bac\u, Bistri]a N\s\ud, Neam] [i Bucure[ti. Ace[tia vor preda `n sistemul de `nv\]\m=nt istoria, geografia sau religia.
N `nc\ nou\ posturi titularizabile au fost ocupate de candida]i din alte jude]e
Examina]ii concursului de titularizare din alte jude]e din acest an au avut posibilitatea de a candida pentru a ocupa un post de profesor titular la Suceava, `n cursul zilelor de 27 [i 28 iulie ace[tia complet=nd fi[a de op]iuni [i astfel exprim=ndu-[i inten]ia de a deveni titulari pe una din catedrele neocupate din Suceava. Rezultatele repartiz\rii au relevant c\ nou\ din cei care au candidat pentru un post de profesor la Suceava vor profesa `n cadrul unit\]ilor [colare sucevene `ncep=nd din septembrie. Este vorba de candida]i din Neam], Maramure[, S\laj, Hunedoara, candida]i care au ocupat cinci posturi de profesor de Educa]ie Fizic\ [i Sport [i patru posturi de profesor de Matematic\.
În urma [edin]ei publice de repartizare pe posturile titularizabile vacante din 22 iulie, [ase posturi r\m\seser\ neocupate pentru Educa]ie Fizic\ [i Sport, candida]ii suceveni ob]in=nd din abunden]\ calificative sub 7 (nota minim\ necesar\ ocup\rii unui post titularizabil) iar notele de 1 au fost cele mai numeroase `n cazul acestei discipline. Cele patru posturi de profesor de matematic\ ocupate `n urma repatiz\rii din 29 iulie candida]ilor din alte jude]e, au fost [i singurele posturi neocupate r\mase din 22 iulie.
(Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …