Saturday , April 27 2024

Mihu Acoperișuri Suceava a ajuns până în finala Cupei Unirii la minifotbal

Echipa patronată de Mihu Diaconița a ratat în acest an marele trofeu, după ce a pierdut în finala de la Iași, la loviturile de departajare în fața vicecampioanei europene en-titre Nova Viti Târgu Mureș. Sucevenii Daniel Bălan și Mihai Guriță s-au numărat printre câștigătorii premiilor speciale

Mihu Acoperișuri a fost la câteva minute distanță să pună mâna, pentru al doilea an consecutiv, pe trofeul Cupei Unirii, competiție de minifotbal organizată în weekendul trecut, la Iași, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Clasată pe locul 2 în grupa din care a făcut parte, cu două victorii și o înfrângere, echipa lui Mihai Diaconița a ajuns în finală, după ce a trecut în fazele eliminatorii de Bucovina Suceava (2-0), HNH Cluj (la penaltyuri) și Real Yry Team Iași (3-0).

În ultimul act, formația suceveană a condus la pauză cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Sergiu Matei și Daniel Bălan, însă adversara, Nova Viti Târgu Mureș, nimeni alta decât vicecampioana europeană la nivel de cluburi în 2019, a egalat în repriza secundă și a trimis finala la loviturile de departajare, unde ardelenii au câștigat cu scorul de 3-1, 5-3 la general.

Pe lângă medalile de argint, Mihu Acoperișuri și-a adjudecat și două dintre premiile speciale prin Daniel Bălan, ales de organizatori MVP-ul turneului, și Mihai Guriță, desemnat cel mai bun antrenor.

Mihu Acoperișuri a mizat la Cupa Unirii pe următorii jucători: Angel Băiceanu – Mihai Diaconița, Andrei Duman, Victor Romașcan, Viorel Stan, Daniel Bălan, Mihai Guriță, Nolbert Solcan, Iosif Netbai, Sergiu Matei, Ionuț Furtună și Ionuț Pană.

Cea de-a XIV-a ediție a Cupei Unirii a strâns la Iași unele dintre cele mai bune 32 de echipe de minifotbal din țară. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …