Saturday , April 27 2024

Val de accidente din cauza poleiului. Cinci persoane au fost rănite

Soferul unui Audi conducea în localitatea Clit pe un drum închis circulației publice și semnalizat ca atare. Mașina a derapat, s-a răsturnat și s-a oprit într-un gard. Soferul și pasagerul au fost transportați cu Ambulanța la Spitalul Rădăuți. O tânără de 21 de ani a intrat cu mașina într-un copac, iar în apropiere de Pătrăuți un BMW a derapat și s-a izbit pe contrasens într-un Audi, ambii șoferi suferind leziuni

Trei accidente produse pe fondul neadaptării vitezei la polei s-au soldat cu cinci răniți.

Luni, în jurul orelor 14.00, Eliza F., de 21 de ani, din Fălticeni, conducea autoturismul Honda pe DN2 dinspre Siret către Suceava, pe un carosabil umed și a pierdut controlul autoturismului, care s-a deplasat necontrolat în afara părții carosabile, unde a lovit un copac. În urma impactului, tânăra a suferit leziuni si a fost transportată la Spitalul Orășenesc Siret, unde a fost diagnosticată cu „escoriații mâna dreaptă și plagă la nivelul feței”. Victima a fost transferată la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale suplimentare. Autoturismul nu era echipat cu anvelope de iarnă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice  de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

În aceeași zi, în jurul orelor 20:39, Iacob B., de 23 de ani, din orașul Cajvana conducea autoturismul marca Audi pe DJ 209J în localitatea. Clit, comuna Arbore, avînd ca pasager pe locul din dreapta față pe Iacov P., de 24 de ani, din aceeași localitate.

Într-o curbă la stânga, conducătorul auto nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu peliculă de polei, astfel că a derapat, a părăsit partea carosabilă prin șanțul din partea dreaptă, s-a răsturnat, după care s-a oprit în gardul unui imobil din partea dreaptă.

În urma evenimentului au rezultat avarierea autoturismului implicat, distrugerea gardului unui imobil, precum și vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autoturismului, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sectorul de drum unde s-a produs evenimentul nu este deschis circulației publice, la începutul drumului fiind montat indicatorul cu semnificația ACCESUL INTERZIS, drumul fiind în lucru.

În cauză polițiștii au întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Un al treilea accident a avut loc marți dimineață, la ora 08.25, în afara localității Pătrăuți. Florin S., de 43 ani, din Plopeni, în timp ce conducea autoturismul marca BMW pe DN 2, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a derapat și pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Audi, care rula din direcția Rădăuți spre Suceava, condus de Bogdan D., de 33 de ani, din comuna Cândești, jud. Botoșani.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a ambilor conducători auto, care au fost transportați la Spitalul Județean Suceava.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge. (O.S.)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …