Friday , April 26 2024

Flutur: Ca bucovinean, sunt mândru că m-am născut în aceste ținuturi, mă înclin în fața înaintașilor noștri, vă respect ca oameni gospodari. La mulți ani scumpa mea Bucovină! La mulți ani dragii mei bucovineni!

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a transmis un mesaj de Ziua Bucovinei și a depus o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a ținut să marcheze Ziua Bucovinei (102 ani de la unirea Bucovinei cu Țara) și în acest sens să transmită un mesaj cu sincere urări bucovinenilor, atât celor din țară, cât și celor aflați peste hotare.
Este de remarcat faptul că mesajul a fost înregistrat într-o sală din Palatul Administrativ care avea în spate, pe lângă stema Consiliului Județean Suceava,  logo-ul „Bucovina” pe un fond verde având de-a dreapta și de-a stânga denumirii drapelul României iar alături de denumirea provinciei românești sunt mențiunile „Tradiții”, „Cultură”, „Natură” și „Autentic”. Nu a omis să pună, într-un colț, dar totuși vizibil, o hartă cu proiectele rutiere majore demarate spre finalul precedentului mandat de președinte al CJ Suceava: drumul expres de la Siret spre Ploiești și drumul de mare viteză de la Suceava la Dorna și de acolo spre Baia Mare, primul fiind trecut însă pe hartă ca fiind A7 și al doilea ca A 14.


„Scumpa mea Bucovină, dragii mei bucovineni. La mulți ani din suflet vă spun astăzi, la 102 ani de la unirea Bucovinei cu țara. Ca bucovinean, sunt mândru că m-am născut în aceste ținuturi, mă înclin în fața înaintașilor noștri, vă respect ca oameni gospodari, oameni cu frică de Dumnezeu, oameni credincioși și toleranți, modele de viață pentru toți românii. Bucovina este grădina Maicii Domnului. Bucovina este un ținut al toleranței și al înțelegerii. Bucovina este un ținut al muncii bine făcute. Bucovina este o oază unde ne vin foarte mulți turiști. Bucovina este un loc al inițiativei și al dezvoltării, este un ținut al autenticului și al tradiționalului și se mândrește o țară întreagă cu noi. Oriunde v-ați afla dragii mei bucovineni, fie aici în țară, fie în străinătate vă transmit astăzi, de aici de la Suceava, un gând de bine. La mulți ani tuturor! La mulți ani scumpa mea Bucovină! La mulți ani dragii mei bucovineni!”, a spus Gheorghe Flutur, fără să omită să menționeze, între altele, și faptul că este mândru că s-a născut în Bucovina.

A urmat apoi, un ceremonial la bustul lui Iancu Flondor – monument amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, în Anul Centenar al Unirii Bucovinei cu Țara într-o inițiativă a Muzeului Bucovinei – dar facem precizarea că de data aceasta a fost un ceremonial restrâns organizat în contextul pandemic actual la care au participat au participat Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, deputatul PNL Ioan Bălan și primarul Sucevei, Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …

No comments

  1. Bucovina în sus, bucovina în jos, bucovineni peste tot.
    Apropo, văd că folosești des aceste cuvinte.
    Am o nelămurire, Pensiunea Acasă în Bucovina, de la Capul Câmpului, este a ta? Nu de alta dar așa circulă vorba.