Saturday , April 27 2024

Flutur susține că demararea lucrărilor la drumul județean de la Suceava la Dolhasca a întârziat din cauza ordonanței Guvernului PSD care a majorat salariile în construcții fără a asigura sursa de finanțare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat să inspecteze lucrările realizate cu fonduri europene la modernizarea drumului județean care face legătura dintre municipiul Suceava și județul Iași, oprindu-se în orașul Liteni. „Asfaltăm drumul județean, îl lărgim până la opt metri lățime și ce e important e că eu am papucii plini de bitum. Județul Suceava este un șantier, nu numai la Liteni”, a arătat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a ținut să precizeze că ar fi dorit să înceapă în anii trecuți lucrarea, dar nu s-a putut din cauza unei ordonanță de urgență a Guvernului PSD de la acea vreme prin care au fost majorate salariile în sectorul de construcții, fără a se preciza de unde este finanțarea. Prin urmare, crescând semnificativ costurile cu forța de muncă și, concomitent, cu unele categorii de cheltuieli, nu s-a mai putut identifica vreun ofertant la licitațiile organizate inițial de CJ Suceava pentru modernizarea drumului județean respectiv fiindcă operatorii economici nu se mai puteau încadra în limitele valorice estimate anterior majorării salariale respective. Astfel, a fost nevoie de reactualizarea documentației iar toate creșterile de costuri nu au mai fost suportate din fonduri europene nerambursabile, ci din fondurile proprii ale CJ. Toată această tevatură a prelungit cu mai mult de un an de zile demararea lucrărilor.

Atât șeful administrației județene, cât și primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, au inspectat lucrările la drumul județean Suceava – Liteni – Dolhasca – limita cu județul Iași, care se va intersecta cu viitoarea autostradă. „Sunt umăr la umăr cu primarul nostru de la Liteni, cu tânărul Tomiță Onisii. Am venit să verific drumul județean și mă bucură că e un șantier întreg pe tot tronsonul de la Suceava spre Dolhasca. Aici e un tronson care leagă Liteni de zona Siliștea și iese spre Valea Glodului, un drum pe care noi îl modernizăm cu fonduri europene. Oamenii sunt bucuroși de această investiție și vreau să remarc faptul că primarul Tomiță Onisii este un primar de toată isprava. Are școlile puse la punct, grădinițele, a implementat și un proiect pentru canalizare și în același timp asfaltat mai multe drumuri în mandatul ăsta. Am fost alături de el și este important că mai vrea și alte investiții. Şi e bine când un om cere și mai vrea. Tomiță Onisii este unul dintre primarii pe care dacă îl dai afară pe ușă intră pe geam. Vine cere se zbate, are inițiativă și sunt mândru de un primar argint viu cum este primarul meu Tomiță Onisii”, a declarat Gheorghe Flutur.
secretarasite

La rândul său, primarul Tomiță Onisii i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru preocuparea față de orașul Liteni, arătând că pe lângă drumul județean aflat în modernizare cu finanțare parțială printr-un program european, în Liteni au fost asfaltate mai multe drumuri, printr-un program multianual al primăriei. „Sunt drumuri care se asfaltează pentru prima dată. Drumuri care tot timpul au fost de piatră și oamenii sunt foarte mulțumiți și bucuroși că se întâmplă acest lucru. și nu a fost ușor, pentru că atunci când am preluat funcția de primar nu am găsit nici un metru de drum făcut în Liteni. De asemenea, am încercat în primul rând să facem rețelele de utilități, ceea ce de foarte multe ori a adus disconfort. și pe această cale vreau le mulțumesc cetățenilor că au acceptat și încet-încet facem și drumurile. Aici avem apă, canalizare, iluminatul public reabilitat, facem și drumul și încercăm ca localitatea Liteni cu satele aparținătoare să arate cum trebuia să arate mai de demult”, a declarat primarul din Liteni. (D.P.)

Vezi si

 Bărbat din Șcheia, lăsat fără un telefon de 1.500 de euro de doi escroci  care l-au păcălit ”ca la carte”

Joi dimineață,  la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia s-a prezentat  un bărbat de 31 …