Saturday , April 27 2024

Bacalaureatul de toamnă: Liceele arondate centrelor de examen și regulile ce trebuie respectate de candidați

La probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă, care începe luni, s-au înscris 1.399 de candidați, care vor susține probele în șapte centre de examen, toate din municipiul Suceava. Candidații la Bacalaureat vor trece prin triajul epidemiologic înainte de a intra în sălile de examen, așa cum s-a întâmplat și la sesiunea din vară. Examenul de Limba română va începe luni, la ora 9:00, astfel că absolvenții de liceu trebuie să ajungă în centrele de examen între orele 7

Bacalaureat, rezultate, masca
Circa 6.000 de absolvenți de liceu suceveni s-au prezentat anul acesta la examene

 

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, încep luni, 24 august, cu proba la Limba și literatura română. Marți, 25 august, se desfășoară proba obligatorie a profilului, miercuri, 26 august, proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 27 august, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a transmis că, la probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă s-au înscris 1.399 de candidați, care vor susține probele în șapte centre de examen, toate din municipiul Suceava.

Absolvenții de liceu din zona Câmpulung Moldovenesc, Moldovița și cei care provin de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei au fost arondați centrului de examen Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, la fel ca și elevii care au absolvit acest colegiu și nu au promovat sau nu au participat la Bacalaureat până acum.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava vor susține probele scrise ale examenului absolvenți din Dolhasca, Dumbrăveni, Gura Humorului, Liteni, Solca, dar și elevi provenind de la colegiile ”Ciprian Porumbescu” și ”Mihai Eminescu” Suceava, liceele ”Filadelfia” și ”Natanael” Suceava și Seminarul Teologic ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Elevii din zona Rădăuți și Marginea au fost arondați centrului de examen de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, cei de la colegiile ”Nicu Gane” și ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni, alături de absolvenți ai Colegiului Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava vor susține examenele la centrul stabilit la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, iar cei din Vatra Dornei, Dorna Candrenilor și Broșteni sunt așteptați la centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Un alt centru de examen este Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, la care au fost arondați candidații înscriși la colegiile tehnice ”Samuil Isopescu” Suceava, ”Petru Mușat” Suceava, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava și Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni. La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară se vor desfășura probele Bacalaureatului susținute de absolvenți din Cajvana, Bivolăria, Pârteștii de Jos, Siret, Vicovu de Sus și Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Candidații la Bacalaureat vor trece prin triajul epidemiologic înainte de a intra în sălile de examen, așa cum s-a întâmplat și la sesiunea din vară. Examenul de Limba română va începe luni, la ora 9:00, astfel că absolvenții de liceu trebuie să ajungă în centrele de examen între orele 7:30 și 8:30. Intrarea în sălile de examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie, candidații având voie să aibă asupra lor doar instrumentele de scris. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore, iar subiectele din acest an vor cuprinde doar materia din primul semestru al acestui an școlar. Toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să dea toate examenele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și să obțină minimum media 6 la probele scrise.

Candidații care încalcă regulile vor fi eliminați din examen, pe motiv de tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen“, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …