Monday , April 29 2024

Studiu: Britanicii au gasit un antiinflamator ieftin care scade rata mortalitatii la bolnavii COVID in stare grava

Dexametazona, un medicament antiinflamator pe bază de steroizi, reduce cu o treime rata mortalității la pacienții infectați cu coronavirus care dezvoltă forme grave ale bolii, anunță BBC și Reuters, care citează un studiu clinic realizat de o echipă de specialiști britanici conduși de Martin Landray (Universitatea Oxford).

Rezultatele studiului sunt descrise de echipa de cercetători drept ”o descoperire majoră”. Echipa care a condus studiul clinic numit ”Recovery” sugerează introducerea medicamentului drept tratament standard în spitalele care tratează bolnavii de coronavirus.

”Studiul arată că dacă pacienții cu Covid – 19 care sunt ventilați mecanic primesc Dexametazona, un medicament cu un cost extrem de scăzut, vor avea șanse majore să fie salvați”, a declarat Martin Landray, citat de Reuters.

Studiul clinic realizat de o echipă de la Oxford University a furnizat medicamentul unui grup de circa 2.000 de pacienți spitalizați și a comparat rezultatele cu un grup martor de 4.000 de pacienți care nu au primit acest tratament.

Costul zilnic al tratamentului este de 5,4 lire sterline.

G4Media

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …