Thursday , May 16 2024

Investitori elvetieni, interesati de un proiect turistic `n Masivul Rarau

Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat c\ este necesar ca administra]ia local\ s\ aib\ `n vedere unele investi]ii `n re]ele de utilit\]i, iar administra]ia jude]ean\ s\ continue demersurile pentru g\sirea de fonduri necesare `mbun\t\]irii infrastructurii rutiere
Un grup de investitori elven]iei este interesat de a dezvolta un amplu proiect `n zona masivului Rar\u. Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat c\ a fost contactat de investitorii elve]ieni, ace[tia fiind interesa]i `ndeosebi de crearea unui complex at=t pentru sporturi de iarn\, c=t [i pentru sporturile de var\. Pre[edintele CJ Suceava a evitat s\ spun\ ce firm\ elve]ian\ este interesat\ de o astfel de investi]ie, preciz=nd c\ este vorba de „investitori mari” care l-au contactat spun=ndu-i despre inten]iile lor. Urmeaz\ ca ace[tia s\ fac\ vizite `n teren [i s\ realizeze un studiu de impact cu privire la investi]iile din zon\.
Gheorghe Flutur a ]inut s\ men]ioneze c\, din punctul s\u de vedre, derularea unei investi]ii de acest gen `n Masivul Rar\u ar putea fi facut\ [i printr-un parteneriat public – privat. Astfel, administra]ia local\ va trebui s\ aib\ `n vedere o serie de investi]ii `n re]elele de utilit\]i [i de energie electric\, cea jude]ean\ `n ce prive[te infrastructura rutier\ iar celelalte investi]ii s\ le fac\ elve]ienii. {eful administra]iei jude]ene sucevene a precizat c\ din discu]iile cu elve]ienii a rezultat faptul c\ ace[tia erau interesa]i de a se valorifica at=t zona de acces din bazinul r=ului Bistri]a, c=t [i zona de acces din bazinul r=ului Moldova.
Scurte trimteri cu privire la derularea acestor posibile investi]ii au fost f\cute de Gheorghe Flutur [i la o [edin]\ cu primarii din jude]ul Suceava. {edin]a a avut loc ieri [i la discu]ii s-au abordat o serie de probleme administrative [i legate de infrastructur\ sau de fonduri europene. ~ntrebat cu privire la o serie de drumuri jude]ene care necesit\ repara]ii, Gheorghe Flutur a spus c\ pe drumul care face leg\tura din satul Chiril, comuna Crucea p=n\ la Masivul Rar\u ar trebui realizate lucr\ri de repara]ii tocmai `n contextul interesului elve]ienilor pentru a realiza o investi]ie de mare amploare.
Men]ion\m c\ drumul jude]ean de la Chiril spre Rar\u face leg\tura cu drumul na]ional care este de-a lungul r=ului Bistri]a, de la Dorna la Bicaz. Un alt drum jude]ean care face leg\tura cu bazinul r=ului Moldova este cel de la Pojor=ta la Rar\u, acest drum jude]ean intersect=ndu-se cu drumul na]ional care face leg\tura de la Dorna la Suceava. ~n timp ce drumul jude]ean de la Pojor=ta la Rar\u este `n curs de modernizare cu fonduri europene, pentru drumul jude]ean de la Rar\u la Chiril sunt necesari foarte mul]i bani, Gheorghe Flutur spun=nd c\ finan]are ar putea fi, `n cel mai bun caz, `n 2012. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Loc de joacă modernizat de firmele de salubrizare lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni

Firmele de salubrizare Diasil și Ritmic fac două noi locuri de joacă în Suceava, unul …