Tuesday , April 30 2024

Mocănița Huțulca de la Moldovița se deschide de Rusalii. Purtarea măștilor este obligatorie

De Rusalii se deschide Mocănița Huțulca Moldovița, datorită prevederilor Hotărârii nr. 26 a comitetului Național pentru Situații de Urgență din 28.5.2020, însă pentru a se permite funcționarea acesteia va fi necesară respectarea prevederilor anexei 4 din Ordinul nr. 984/829/2020.

Potrivit unui anunț în acest sens în zilele de sâmbătă, 6 iunie (cu o zi mai devreme de sărbătoarea religioasă a Pogorârii Sf. Duh/Cinzecimile/Rusaliile), duminică, 7 iunie și luni, 8 iunie vor fi 4 plecări din gara Moldovița: ora 10, ora 12, ora 14 și ora 16.

„În această perioadă putem opera doar pe baza de rezervări prin următoarele medii de comunicare: direct prin Messenger pe pagina noastră de facebook; prin google Gara Mocănița Huțulca, Moldovița; prin mail [email protected]; prin whats¢app la numărul 0755085618; prin telefon la numărul 0755085618. Accesul în gară și în tren este permis doar cu măști de protecție. Chiar dacă în aceste condiții nici pentru turiști și nici pentru personalul Mocăniței plimbările nu vor fi la fel de frumoase ca altădată, dorim să vă spunem ca va așteptăm cu mare drag”, se precizează în comunicatul respectiv.

Nu toate comentariile cu privire la obligativitatea purtării măștilor au fost din cele mai pozitive. Față de acestea, administratorul contului Mocănița Huțulca Moldovița a precizat că trebuie să respectăm prevederile anexei 4 din ORDIN nr. 984/829/2020 pentru că altfel nu pot relua plimbările cu mocănița. „Nici mie nu place purtarea măștilor, dar din păcate, nu avem ce face. Să vedem după 15 Iunie, poate se mai relaxează măsurile”, a  mai spus administratorul contului Mocănița Huțulca Moldovița.

Reamintim că pe data de 25 mai cei de la compania care administrează Mocănița Huțulca Moldovița au obţinut de la Ministerul Sănătăţii un răspuns cu privire la în ce condiţii pot să redeschidă circulaţia Mocăniţei Huţulca Moldoviţa, fiind înştiinţați ce condiţii trebuie respectate de ei şi de clienţii iar la acea dată redeschiderea era lăsată la latitudinea fiecărei companii. Întrebând publicul iubitor de astfel de drumeții ce părere are și dacă să deschidă de Rusalii sau mocănița, majoritatea opiniilor exprimate au fost favorabile, cu câteva rezerve legate de distanțarea socială și purtarea măștilor.

Pe 15 mai Mocănița Huțulca Moldovița a facut un parcurs de probă cu locomotiva de manevra „Poldi” LH120 Nr. M1 până la capătul liniei, adică în satul Argel. Pozele care au fost postate, ulterior, au fost făcute doar la un parcurs de probă cu locomotiva manevră, administratorul contului de facebook al companiei ce administrează Mocănița Huțulca Moldovița dând asigurări că nu s-a făcut nici o schimbare, și că în continuare vor circula cu locomotive cu abur, odată cu redeschiderea acestor curse.

De altfel, și în județul Maramureș se va deschide Mocănița de la Vișeu de Sus, tot în preajma sărbătorii de Rusalii. (D.P.)

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …