Tuesday , April 30 2024

Incursiunea iernii în munții Bucovinei, in luna mai (GALERIE FOTO)

Iarna pare să vrea din nou să își intre în drepturi. Începând din după-amiaza zilei de 6 mai, ninsoarea s-a abătut asupra județului Suceava, cu precădere spre zona montană.

Mestecanis – foto Rebeca Ghiuta

Dacă în primele zile ale lunii mai sau în cele de la final de aprilie turiștii (mai puțini, totuși, ca anii trecuți) postau pe conturile de facebook diverse imagini din zona Bucovinei cu peisaje frumoase, cu natura înverzită, ba chiar cupluri de tineri proaspăt căsătoriți făceau ședințe foto la Rarău, de două zile încoace lucrurile s-au schimbat. Peste pajiștile de un verde crud si peste pădurile de conifere s-a așternut o pătură albă de zăpadă care pare să nu vea să plece prea repede.

Crestele munților arată splendid cu un singur „mic” inconvenient: nu suntem în ianuarie, nici măcar în martie, ci în mai. „Nu degeaba e așa de frig în Suceava”, au comentat ușor nemulțumiți câțiva mai cârcotași. Cei mai mulți dintre ei s-au arătat însă deosebit de încântați de peisajul splendid în vreme ce câțiva, poate mai melancolici, postau imagini cu drumuri și munți înzăpeziți și se refereau la ele ca la „ultima zăpadă”. (D.P.)

credit foto: Ovidiu Stefeliga, Rebeca Ghiuta, Daniel Grosar, Florin Gabriel Budeanu, Alin Rotundu

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …