Saturday , May 4 2024

Ion Lungu susține că la nivel guvernamental este un haos iar noul Guvern va trebui să rezolve în primul rând problema bugetului pentru 2020

 

Președintele Organizației Municipale a PNL Suceava, Ion Lungu, a vorbit despre modul în care actualul Guvern al României își face treaba, precum și despre responsabilitatea pe care PNL o are. „Este clar că azi nu se guvernează și nu este o mare fericire să ajungă PNL-ul la guvernare, însă ne trebuie responsabilitate și trebuie să ne asumăm. O astfel de guvernare directă sau indirectă, care erodează nu este benefică. Noi nu putem lăsa țara neguvernată. Acest Guvern este un haos total”, a spus Ion Lungu.

El a explicat că problema adoptării unor măsuri legate de fondurile europene – dând exemplu Axa 4 din cadrul POR, dar referindu-se și la alte programe derulate prin MDRAP și CNI – nu au fost soluționate tot pe fondul crizei guvernamentale.

Despre instalarea unui nou Guvern, edilul Sucevei a spus că acesta trebuie, în primul rând, să fundamenteze bugetul realist pentru anul 2020, chiar dacă nu va fi pe placul tuturor. Întrebat dacă ar accepta o funcție în Guvern, primarul Ion Lungu a spus că el este primar și nu va pleca la București. „Eu am fost ales primar și îmi duc mandatul până la capăt. Nu am ambiții de București”, a spus Ion Lungu.

În contextul în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (liderul organizației județene Suceava a PNL), l-a invitat pe președintele României, Klaus Iohannis, să ia parte la inaugurarea noului Ambulatoriului al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Ion Lungu a spus în conferința săptămânală de presă (răspunzând unei întrebări în acest sens) că, dacă moțiunea de cenzură va trece, președintele Klaus Iohannis va avea o agendă foarte încărcată, care nu-i va permite să se deplaseze în țară, însă doar șeful statului poate ști dacă va veni sau nu. De altfel, nu este sigură nici prezența acestuia la o ședință a Asociației Municipiilor din România care va avea loc la Sibiu. Până acum, președintele țării nu a confirmat prezența la Suceava. De precizat că noul Ambulatoriu al SJU Suceava va fi inaugurat pe 16 octombrie 2019. (D.P.)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …