Tuesday , April 30 2024

Activități de informare a persoanelor din comunitățile rurale desfășurate de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni au desfășurat în perioada 15 – 20 aprilie 2019 activități de informare a persoanelor din comunitățile rurale pentru creșterea gradului de siguranță a acestora și prevenirea infracțiunilor de furt, tâlhărie și înșelăciune.

În ultimele zile activitățile au fost concentrate în special în comunitățile cu populație de rit catolic, având în vedere sărbătoarea Paștelui Catolic. Au fost desfășurate ativități preventive în comunitățile din Cacica, Pârteștii de Sus, Pârteștii de Jos, Soloneț, Siret dar și în alte zone.

Polițiștii au mers din casa în casă la persoanele vârstnice sau care trăiesc în case izolate și le-au prezentat metode de operare ale hoților sau infractorilor care comit înșelăciuni prin diverse moduri de operare.

Totodată, reprezentanții agenților economici au fost instruiți cu privire la comercializarea alcoolului către persoane aflate în stare de ebrietate, consumul excesiv de alcool fiind cauza unor numeroase fapte cu violență.

Au fost înmânate cetățenilor la domiciliu sau în preajma lăcașurilor de cult peste 400 de ghiduri cu recomandări preventive iar în locații care asigură vizibilitate au fost lipite 80 de afișe. Acțiunile sunt circumscrise campaniilor de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI” și „ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ” având ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. În completarea activităților de informare și responsabilizare, polițiștii au continuat acțiunile pentru prevenirea actelor ilicite de comerț, știut fiind faptul că în această perioadă unii comercianți, din dorința realizării unor câștiguri rapide profită de consumatori, inclusiv prin realizarea unor acte ilicite de comerț.

În acest context, la data de 20.04.2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii comerțului neautorizat, fiind verificate 9 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale/familiale. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la Legea nr.12/1990 republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …