Sunday , April 28 2024

Documente secrete, uitate de ministrul israelian al Apărării într-un hotel din Londra

Ehud Barak, ministrul israelian al Apararii

Documentele au fost găsite de un om de afaceri israelian căruia i-a fost dată aceeaşi cameră de hotel după plecarea lui Ehud Barak. Acest om de afaceri a sunat reprezentanţii serviciilor de securitate israeliene, care au recuperat documentele.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a uitat luna trecută documente clasate “top secret” în camera sa de hotel din Londra, a informat marţi postul de televiziune privat israelian Canal 2.

Barak a uitat aceste documente la hotelul Park Plaza din Westminster, unde stătea cu ocazia unei escale la Londra, înainte de a merge la New York. O parte a acestor documente conţineau adnotări personale ale ministrului Apărării, a adăugat televiziunea.

Acestea au fost găsite de un om de afaceri israelian căruia i-a fost dată aceeaşi cameră de hotel după plecarea lui Barak. Acest om de afaceri a sunat reprezentanţii serviciilor de securitate israeliene, care au recuperat documentele.

Ministerul Apărării a confirmat că Barak a uitat documente, subliniind însă că acestea nu aveau un caracter de “înaltă confidenţialitate”.

Potrivit ministerului, citat de televiziune, incidentul a fost cauzat de faptul că un agent care trebuia să examineze cu atenţie camera lui Barak după plecarea acestuia nu a făcut-o aşa cum era prevăzut.

Vezi si

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat …