Wednesday , May 1 2024

DIASIL contestă atribuirea în regim de urgență a serviciilor de operare a gropii de deșeuri de la Moara

Pe lângă contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor față de procedura inițiată de CJ Suceava prin care se atribuia, provizoriu, gestionarea rampei de deșeuri de la Moara către asocierea firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic, Diasil a cerut Consiliului Județean printr-o notificare prealabilă să revoce hotărârea adoptată. Acesta este pasul premergător pentru o acțiune în instanța de contencios administrativ, firma nefiind sigură de succesul contestației la CNSC 

Procedura de operare a depozitului ecologic de deșeuri de la Moara pe situație de urgență a fost contestată de firma suceveană de salubritate Diasil. Conducerea societății Diasil ar fi cerut ca la procedura de negociere directă să participe mai mulți operatori, nu doar unul, așa cum s-a stabilit. Anunțul cu privire la contestație a fost făcut ieri de vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, care a precizat că respectiva contestație a fost depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

 

Pe de altă parte, potrivit lui Viorel Seredenciuc, Diasil a formulat și o plângere prealabilă prin care solicită revocarea hotărârii de Consiliu Județean prin care se dădea posibilitatea atribuiri provizorii a serviciilor de gestionare și operare a rampei de deșeuri de la Moara către asocierea firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic. Acesta este pasul premergător pentru o acțiune în instanța de contencios administrativ.

 

Practic, firma respectivă atacă pe toate fronturile, iar opțiunea cu privire la demersul în instanța de contencios administrativ este o soluție în condițiile în care nu este foarte sigură pe succesul la CNSC. Viorel Seredenciuc, cum era de altfel de așteptat, nu s-a arătat deloc încântat de ceea ce se întâmplă.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Mirela Adomnicăi, a fost cel care a solicitat punerea în funcțiune, din considerente de urgență, a depozitului de deșeuri de la Moara, prevalându-se de prevederile unui Memorandum care permite atribuirea temporară a gestionării depozitului de deșeuri unui operator privat prin încredințare directă.

 

Precizăm că depozitul ecologic de la Moara este o investiție realizată de Consiliul Județean cu fonduri europene derulate prin așa-numitul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor și accesate prin Programul Ope­rațional Sectorial – Mediu (derulat în e­xer­cițiul financiar 2007-2013). Deși este finalizat de mai mulți ani, operarea depozitului de deșeuri este blocată din cauza contestațiilor înregistrate la licitația pentru desemnarea ­o­peratorului, licitație care a avut loc în mai 2017 și care a fost adjudecată de aceeași asociere a firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Până la finele anului Sala Polivalentă a Sucevei va fi racordată la utilități

Lucrările la Sala Polivalentă a Sucevei continuă să se deruleze într-un ritm satisfăcător. Cel puțin …