Thursday , May 9 2024

Noul an scolar, fara necalificati in invatamantul sucevean

N potrivit Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava, `n cadrul [edin]ei publice de la `nceputul acestei s\pt\m=ni au primit posturi `n `nv\]\m=ntul sucevean doar trei necalifica]i n `n urma etapelor mi[c\rii personalului didactic din aceast\ var\, `n jude]ul Suceava au primit posturi 81 de titulari, peste 700 de suplinitori califica]i [i doar trei necalifica]i
Mi[carea personalului didactic s-a `ncheiat odat\ cu [edin]a public\ de la `nceputul s\pt\m=nii `n care s-a `ncercat, `n primul r=nd, rezolvarea situa]iilor suplinitorilor califica]i [i a titularilor care nu au fost repartiza]i sau care aveau nevoie de completare de norm\ [i, `n al doilea r=nd, a suplinitorilor necalifica]i. Potrivit Inspectoratului {colar Jude]ean (I{J) Suceava, `n cadrul [edin]ei publice din 30 august a.c., au primit posturi `n `nv\]\m=ntul sucevean doar trei necalifica]i. “Au primit posturi trei necalifica]i, dintre care unul pentru educa]ie muzical\, fiind absolvent de liceu pedagogic, la Bogd\ne[ti, unul pentru matematic\, la Mili[\u]i, fiind `n ultimul an de facultate, [i un altul a primit un post la limba ucrainean\, la Brodina de Sus”, a declarat Laura Hacman, purt\torul de cuv=nt al I{J Suceava.
Inspectoratul {colar informeaz\ c\ asigurarea cu personal didactic pentru anul [colar 2010-2011 s-a f\cut în baza Metodologiei privind mi[carea personalului didactic din înv\]\mântul preuniversitar [i cu respectarea termenelor prev\zute în Calendarul mi[c\rii personalului didactic din înv\]\mântul preuniversitar pentru anul [colar 2010-2011.
În urma concursului de titularizare desf\[urat în data de 14 iulie a.c. s-au ocupat 81 posturi, din totalul de 131 existente la nivelul jude]ului Suceava. În etapa a doua de repartizare, deta[are la cerere prin concurs, desf\[urat\ în data de 26 iulie, din catedrele vacante/rezervate s-au ocupat 297 catedre. În etapa a treia de repartizare a candida]ilor pentru suplinire prin continuitate [i suplinire cu not\ peste cinci ob]inut\ la concursul de titularizare din 2010, desf\[urat\ în perioada 27-30 iulie, s-au ocupat 434 de catedre, iar alte 102 posturi complete au fost ocupate `n cadrul etapei a patra de repartizare, care s-a desf\[urat în perioada 23-25 august. Perioada 27-30 august a fost rezervat\, din punct de vedere al mi[c\rii de personal, pentru anumite corecturi specifice privind încadrarea cu personal didactic ce se impun datorit\ unor situa]ii neprev\zute – concedii f\r\ plat\, concedii cre[tere copil, revenirea titularului la post – astfel încât anul [colar 2010-2011 s\ poat\ debuta în cele mai bune condi]ii la 1 septembrie. (Oana PAULIUC)

Vezi si

Ștrandul se va deschide pe 15 mai, dacă vremea nu va fi capricioasă

Ștrandul Sucevei ar putea fi deschis la data de 15 mai. Un anunț în acest …