Wednesday , May 8 2024

Codul Penal a fost votat de Senat in varianta dorita de PSD. UDMR s-a abtinut

senat1

Proiectul de modificare a Codului Penal, adoptat luni in Comisia Iordache, a fost dezbatut si votat astazi in plenul Senatului, prima camera sesizata, urmand sa ajunga la vot in Camera Deputatilor, decizionala, cel mai probabil maine.
Varianta dorita de PSD-ALDE a primit 74 de voturi “pentru”. UDMR s-a abtinut de la vot din cauza redefinirii abuzului in serviciu, asa cum a precizat liderul senatorilor maghiari, Cseke Attila.
Proiectul va fi trimis la Camera Deputatilor, care este decizionala. Comisia Iordache se reuneste marti, la ora 16, pentru a da un nou raport pe acest proiect votat de Senat, iar Biroul Permanent a decis ca el se va afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor abia joi.
Opozitia s-a luptat din rasputeri in comisia speciala pentru a impiedica modificarea de substanta a politicii penale a statului roman, insa masinaria de vot a PSD-ALDE-UDMR a mers ca unsa. Opozitia sustine ca noua forma a Codului Penal e mai rea decat OUG 13 si reprezinta o “amnistie mascata”, incurajand infractionalitatea.
Pentru ca proiectul legislativ 238/2018 sa fie adoptat era nevoie de votul a cel putin 69 de senatori, adica jumatate plus unu din numarul total ( 136) . PSD are 70 de senatori, ALDE – 12, iar UDMR – 9, prin urmare sansele ca proiectul sa fie adoptat in Senat au fost foarte mari.

Vezi si

Maia Sandu, în ie tradițională la dineul de stat oferit la Oslo de Familia Regală a Norvegiei

Președinta Republicii Moldova a a fost primită la Oslo de către Regele Harald și Regina …