Monday , April 29 2024

Valentine’s Day şi Dragobetele, celebrate la Muzeul Bucovinei. Fii îndrăgostit de cultură! Iubeşte muzeele!

În zilele de 14 februarie – Valentine’s Day şi 24 februarie – Dragobete, Muzeul Bucovinei aşteaptă cuplurile de îndrăgostiţi să celebreze iubirea la muzeu.afis iubeste muzeul

La casele de bilete ale Muzeului de Istorie, Cetatea de Scaun a Suce­vei, Muzeul Satului Bucovinean şi Muzeul de Stiinţele Naturii, cuplu­rile vor fi întâmpinate cu inimioare personalizate (printre care şi unele cu surprize) cu care pot vota obiectul/vitrina/sala care le-a plăcut cel mai mult.

Muzeul pregăteşte surprize plă­cute, diplome de îndrăgostiţi de cultură şi, pentru cuplurile care vor extrage inimioare norocoase, PREMII.

Conform unui comunicat de presă transmis ieri redacţiei, sărbă­to­rile iubirii sunt marcate de Mu­ze­ul Bucovinei cu scopul de a da oca­­­zia iubitorilor de cultură să-şi celebreze dragostea într-un mod romantic deosebit, realizând o punte între moş­tenirea culturală şi tradiţii: Sfântul Valentin, protectorul îndrăgos­tiţilor şi Dragobetele preluat de la vechii daci, unde era perceput ca zeu pe­ţitor şi naş care oficia, la începutul primăverii, nunta animalelor şi care de-a lungul vremii a devenit protectorul şi aducătorul iubirii în casă şi în suflete.

Vezi si

Expoziție cu lucrările participanților la concursul de caligrafie “Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”

În perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție cu lucrările …