Tuesday , April 30 2024

ALDE retrage sprijinul politic Guvernul Grindeanu. Mai multi ministri refuza sa demisioneze

Social-democratii decid soarta propriului Guvern, dupa ce tot mai multi lideri, in frunte cu Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti de performantele Executivului condus de colegul lor Sorin Grindeanu.
grindeanu

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput putin dupa ora 16:00 la Palatul Parlamentului, si principala tema de pe agenda e daca PSD retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu.
La sosirea la sedinta, premierul nu a facut declaratii, in timp ce presedintele PSD a spus ca nu i-a cerut si nici nu ii va cere demisia cuiva, dar ca “nici asa nu se poate continua”, subliniind ca in CEx va fi analizat raportul de evaluare a guvernarii.
Ulterior, au aparut informatii pe surse ca aproape toti ministrii si-au pregatit demisiile, cu cateva exceptii, printre care Gabriel Les (Aparare), Tudorel Toader (Justitie) si Augustin Jianu (Comunicatii). Evaluarea ministrilor a fost prezentata de Darius Valcov, fost senator PSD si fost primar PDL al Slatinei, trimis in judecata in doua dosare de coruptie.
Grindeanu a anuntat, miercuri dimineata, ca Dragnea personal nu i-a cerut direct demisia si ca nici nu are de gand sa si-o dea.
Intre timp, ALDE a anuntat ca ii retrage sprijinul prim-ministrului.
“Trebuie sa vedem care este solutia iesirii din criza. (…) Suntem intr-o situatie premergatoare demisiei primului ministru”, a spus liderul ALDE.
“Noi am votat astazi pentru retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu. Colegii nostri care fac parte din Cabinet au demisiile scrise la purtator, dar mi le-au inaintat mie.
As putea anticipa ce se va intampla in PSD, dar trebuie sa asteptam decizia lor. Premierul Grindeanu va trebui sa-si spuna parerea”, a adaugat Tariceanu.

Vezi si

Codul silvic, adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, cu numeroase amendamente, proiectul de lege privind Codul silvic, iniţiat de …