Monday , May 6 2024

Obiectiv îndeplinit – CSU Suceava a rămas în Liga Națională de handbal masculin

Echipa suceveană a evitat barajul, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, cu scorul de 28-25, într-un meci din cadrul penultimei etape a play-out-ului. Cu 8 goluri, Adi Tîrzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. “Tin să le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus pe parcursul acestui sezon. E meritul lor că ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul Adi Chiruț  

Handbal. Fagaras - Suceava

CSU Suceava și-a înde­­pl­i­nit obiectivul propus în actualul sezon cu o etapă înainte de final. Echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a ră­mas în Liga Națională de handbal masculin, după ce s-a impus, cu scorul de 28-25, în meciul disputat sâmbătă seară, pe terenul celor de la CSM Fă­găraș, în penultima rundă din play-out.

Aflate deja cu gândul la baraj, gazdele au ținut ritmul cu gruparea suceveană doar în primul sfert de oră al întâlnirii, încheiat la egalitate, scor 4-4. In ciuda a două aruncări de la 7 metri ratate, universitarii s-au desprins pentru prima oară la trei goluri în minutul 18, la reușita de 5-8 semnată de Ciubotariu, iar ecartul de pe ta­belă s-a păstrat până la finalul primei reprize, încheiată cu 12-15.

In debutul părții secunde, cele două formații au mers cap la cap până în minutul 44, când a căzut curentul în sala din Făgăraș, la scorul de 16-20. Intreruperea i-a picat bine echipei sucevene, care, la reluarea jocului, a dus scorul de 16-22, aceasta fiind și cea mai mare diferență înregistrată în­tre cele două combatante. Gaz­dele au redus din handicap în ultimele șapte minute de joc, fără să le dea însă emoții universitarilor, care s-au impus în final cu scorul de 28-25 și au evitat astfel barajul pentru menținerea în Liga Națională.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Tîrzioru (8 goluri), Baican (4 goluri), Olariu (3), Petrea (3), Sipka (2), Bursuc (2), Ciubotariu (2), Preda (2), Puljizovic (1), Costea (1), Burlacu, I. Tcaciuc, Sol­dă­nes­cu și Mitrea. Antrenori: Adri­an Chiruț și Iulian Andrei.

Adi Chiruț a declarat că principalul merit în înde­pli­nirea obiectivului pentru acest sezon aparține jucătorilor. “Tin să le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus pe parcursul acestui sezon. E meritul lor că ne-am înde­­­plinit obiectivul. A fost un campionat cu urcușuri și co­bo­râșuri, dar important este că l-am terminat cu bine. A fost o experiență extraordinară și pentru mine, la primul sezon ca antrenor. Sperăm ca la anul să fie mai bine”, a declarat Adi Chiruț.cl handbal

In celălalt meci disputat sâmbătă, în penultima etapă din play-out, Steaua București și CSM Focșani au încheiat la egalitate, 29-29.

In ultima rundă din play-out, CSU Suceava ar trebui să primească miercuri, de la ora 18.00, în sala LPS, vizita echipei din Satu Mare. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …