Saturday , April 27 2024

Femeie lovită mortal de o mașină condusă de un șofer băut

Un bărbat de 47 de ani, cu o alcoolemie de 0,42 mg/l, s-a angajat în depășirea unui autoturism condus de un alt șofer băut, moment în care a lovit mortal o femeie în vârstă de 68 de ani

1 accid politie

La data de 26 aprilie 2017, în jurul orei 11.00, Mihai – Florin Curcă, de 47 de ani, din comuna Ipotești, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan pe Calea Ipotești, din satul Tișăuți, comuna Ipotești, s-a angajat într-o manevră de depășire a autoturismului Volks­wagen Golf condus de către Sorin Negru, de 50 de ani, localnic, care se deplasa în aceeași direcție de mers, a pierdut controlul asupra vo­lanului și a acroșat și accidentat o femeie de 68 de ani, care se deplasa regulamentar pe marginea din stân­ga a drumului, în aceeași direc­ție cu cea a autovehiculelor.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului – Elena Hreniuc, localnică. Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde, la ora 14.00, a decedat.

La fața locului, Mihai – Florin Cur­că a fost testat cu aparatul etilo­test, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. De ase­­menea, la fața locului a fost testat și Sorin Negru, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din cul­pă” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. La data de 26 aprilie 2017, în continuarea cercetărilor, în ur­ma probelor administrate de po­lițiști, față de suspectul Mihai – Flo­rin Curcă s-a dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava. (D.Z.)

Vezi si

 Un tânăr care a încercat să fure două bormașini din Leroy Merlin, prins de doi polițiști aflați în timpul liber

Vineri seara, la ora 19.02, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin  112 de …