Tuesday , April 30 2024

Se ridică un nou hotel la ieșirea din Suceava spre Fălticeni

Clădirea se va alătura sălii de evenimente construită de familia Mandachi  lângă Stația electrică,  pe drumul Suceava – Fălticeni. Clădirea va avea trei etaje plus mansardă, pe fiecare palier urmând să fie amenajate peste 15 camere duble, plus apartamente

hotel mandachi 1

 Construirea unui hotel nou la intrarea dinspre Fălticeni spre Suceava, de către o familie de investitori locali pare a fi mai degrabă un subiect de teamă decât de mândrie, chiar din partea celor vizați. S-ar prefera cumva ca astfel de investiții să nu fie mediatizate, pentru că nu s-ar dori anunțarea acestora înainte de punerea lor în circuit.  Pe de altă parte, investițiile în infrastructura turistică a Sucevei sunt cvasi-necunoscute de cei care doresc să viziteze Suceava – municipiul și județul – fiindcă promovarea în perspectivă a ofertei nu este știută de mai nimeni.

De anul trecut, foarte aproape de Stația de transformare a energiei electrice, plasată pe drumul național dintre Suceava și Fălticeni, au început și este pe cale să se finalizeze lucrările de construire a unei săli de nunți, pe un teren arabil întabulat de Mandachi Ioan și Mandachi Jeni.  Toți cei care au trecut prin zonă și au fost cât de cât interesați au remarcat că pe partea stângă a E85, asimilată bulevardului “Sofia Vico­veanca”, la ieșirea dinspre Suceava spre Fălticeni, s-a ridicat foarte repede o construcție atipică. A fost denumită “sală de nunți” clădirea cu coloane și cu inscripții de inspirație antică pe frontispiciu. Prozaic, este vorba despre un corp clădire pentru evenimente, cu demisol, parter și parțial etaj, cu zonă de acces principală  pentru public, sală de mese și ring de dans, plus alte zone administrative și sociale.

Competiția pe nunți este de notorietate în această perioadă, mai ales după ce ­tradițio­nalul restaurant Gloria, unde se organizau foarte multe astfel de evenimente, a fost dărâmat.hotel mandachi 2

Dar știrea zile provine din altă componentă a activității imobiliare ce se desfășoară pe Bulevardul “Sofia Vicoveanca”. Alături de sala de nunți, fina­lizată aproape de familia Mandachi, a început să se ridice un hotel cu demisol, parter, trei etaje, plus mansardă. Familia Mandachi este cunoscută în municipiul Suceava pentru că a fost printre pionierii activităților economice în domeniul benzinăriilor, acum peste două decenii. Jeni Mandachi a fost mai mulți ani și consilier local al municipiului Suceava, acti­vitatea sa de ales public fiind considerată meritorie.

In ceea ce privește noua investiție, pe șantierul căreia, conform fotografiilor realizate ieri, se lucrează intens, precizăm doar că este coordonată de Stefan Mandachi, fiul fostului consilier local Jeni Mandachi , are toate autorizațiile necesare de la Primăria Suceava,  iar felul în care va arăta, conform promisiunii investitorilor, va fi prezentat în detaliu zilele următoare.

Tehnic vorbind,  este vorba despre o clădire formată din demisol, parter, trei etaje și mansardă. La demisol va funcționa o sală de evenimente, o sală multifuncțională, depozite, magazii, oficiu, centrală termică, săli de masaj, fitness, piscină, saună, etc; la parter va fi o sală de evenimente, bucătărie, depozit frigo, depozit  – bar, oficiu, sală restaurant, garderobă, etc. La fiecare din cele trei etaje superioare vor fi la dispoziția turiștilor câte  14 camere duble, o cameră triplă, două apartamente, cu grupuri sanitare aferente. In plus, la mansardă vor fi amenajate 11 camere duble și un apartament, cu dotările aferente.

Constructorii apreciază că până la sfârșitul verii clădirea va fi ridicată și va ține doar de aprecierea dezvoltatorului imobiliar momentul în care va decide să o pună în funcțiune. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …