Tuesday , April 30 2024

Direcţia Agricolă reorganizată preia atribuţiile Camerei Agricole judeţene

Noul director este Haralampie Duţu, inginer agronom în vârstă de 62 de ani. El este secondat de Silviu Bogdan Pricop, care a explicat cum va funcţiona noua structură bugetară

directia Agricola


Direcţia pentru Agricultură Suceava este instituţia care va gestiona activităţile de supervizare a camerelor agricole locale şi de statistică în agricultură, începând din acest an. In subordinea noii instituţii au intrat şi funcţionarii Camerei Agricole judeţene, desfiinţate de la începutul acestui an. Direcţia Agricolă, în felul în care ajunsese să funcţioneze până la sfârşitul ­a­nului trecut, era mai puţin decât o umbră a instituţiei care în vremurile trecute gestiona în judeţ activitatea din agricultură, statisticile în ramură, politicile agricole promovate de guvern, încă din perioada comunismului şi până înspre timpurile recente. La sfârşitul anului trecut, mai erau angajaţi la această instituţie doar şapte lucrători – doi ingineri agronomi şi cinci contabili. Unul dintre ei era denumit director. Reunindu-se activitatea Camerei Agricole judeţene care s-a desfiinţat cu cea a Direcţiei Agricole s-a reconfigurat o instituţie în domeniu mai puternică, măcar prin prisma numărului mult mai mare de salariaţi.

Inginerul Silviu Bogdan Pricop, care a preluat funcţia de director adjunct al noii structuri, director plin fiind numit cu delegaţie inginerul Haralampie Duţu, a explicat cum s-a reconfigurat activitatea de gestionare a agriculturii la nivel judeţean: “In baza Legii 157/2016 şi a HG 860/ 2016, camerele agricole judeţene şi direcţiile agricole s-au desfiinţat, înfiinţându-se în fiecare judeţ o direcţie pentru agricultură judeţeană. De la începutul acestui an s-a înfiinţat la noi în judeţ Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. In noua formulă, Direcţia pentru Agricultură a preluat şi angajaţii fostei Camere Agricole, plus angajaţi ai Serviciului de inspecţie din subordinea Ministerului Agriculturii, astfel că acum în noua structură bugetară suceveană lucrează 38 de funcţionari şi lucrători publici”, a explicat inginerul Silviu Bogdan Pricop, director adjunct la Direcţiei Agricole judeţene, în noua constituire. Fostul şef interimar al Direcţiei Agricole Suceava, Mircea Lazăr, nu şi-a exprimat dorinţa de a conduce structura în noua organizare, păstrându-şi calitatea de funcţionar în instituţie. Pe de altă parte, se discută despre revenirea în funcţia de director, în perioada următoare, a mai tânărului inginer agronom Vasile Costan, care şi-a asumat în vara anului trecut o autosuspendare din funcţie pentru a candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al oraşului Liteni. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …