Monday , April 29 2024

Cutremur Italia: Ministerul de Externe anunţă al şaselea român mort. 267 morti, peste 300 raniti

cutremur italia3

Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 267 de persoane, a anunţat, joi seară, Serviciul italian al Protecţiei Civile. Din păcate, Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul unui alt cetăţean român, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de şase. De asemenea, alte 17 persoane sunt date dispărute, iar cinci sunt rănite.
Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că a fost confirmat cel de-al șaselea deces al unui cetățean român, survenit în urma seismului din Italia, și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate.
Referitor la cei 5 cetățeni români răniți și internați în spitale din proximitate, medicii curanți au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viața nefiindu-le pusă în pericol.
Continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetățeni români dați dispăruți. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.
Bilanţul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puţin 267 de morţi, 300 de raniti, zeci de persoane fiind în continuare dispărute, a anunţat joi seară Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de cotidianul Il Sole 24 Ore.
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …