Saturday , May 4 2024

Roxana – Printesa Ardealului a scapat de arest preventiv

Iubita lui Petrisor, Roxana "printesa Ardealului"
N Tribunalul Suceava a respins propunerea privind arestarea preventiv\ pentru 29 de zile a Roxanei Dana Rotar [i pentru `nc\ un b\rbat din Izvoarele Sucevei, cercetat `n acela[i dosar `n care „Na[ul Maneli[tilor” – Paul Iova, zis Ion Petri[or, este considerat de anchetatori a fi capul unei re]ele de 55 de trafican]i de ]ig\ri n instan]a [i-a `nsu[it `ns\ propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile fa]\ de al]i doi fra]i, din ora[ul Dolhasca [i municipiul F\lticeni, ancheta]i `n acela[i dosar n de asemenea, instan]a sucevean\ a acceptat propunerea DIICOT de a prelungi mandatele de arest preventiv cu `nc\ 30 de zile date pentru zece din cei peste 50 de membri ai re]elei de contraband\ cu ]ig\ri, inclusiv pentru Ion Petri[or
Tribunalul Suceava a respins, ieri, propunerea Direc]iei de Investigare a Infrac]iunilor de Crim\ Organizat\ [i Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, privind arestarea preventiv\ pentru 29 de zile pentru Roxana Dana Rotar, cunoscut\ sub numele de “Roxana – Prin]esa Ardealului”. Manelista a fost re]inut\, luni dup\ amiaz\, pentru 24 de ore [i [i-a petrecut noaptea de mar]i `n arestul Inspectoratului de Poli]ie Jude]ean (IPJ) Suceava. Re]inerea a fost f\cut\ `n dosarul `n care DIICOT a destructurat una din cele mai ample re]ele de contraband\ cu ]ig\ri, `n care erau implica]i mai mul]i cet\]eni din diverse jude]e ale ]\rii. Printre persoanele implicate figurau [i apropia]i ai Roxanei – Prin]esa Ardealului. De altfel, ea a fost adus\ [i cu aproape o lun\ `n urm\ la Suceava, `mpreun\ cu presupusul cap al re]elei – Paul Iova. Atunci, anchetatorii au decis s\ nu cear\ arestarea preventiv\, urm=nd ca s\ fie continuate cercet\rile.
Luni, DIICOT a decis s\ o re]in\ pe Roxana Rotar, iar ieri diminea]\ ea a fost adus\ la Tribunalul Suceava `mpreun\ cu `nc\ trei persoane asupra c\rora s-a dispus, de asemenea, m\sura re]inerii. Patru masca]i de la Serviciul de Interven]ie Rapid\ (SIR) au cobor=t dintr-o alt\ ma[in\ care `nso]ea pe cea cu care a fost adus\ Roxana – Prin]esa Ardealului [i au stat s\ p\zeasc\ sala de judecat\ al\turi de jandarmii care erau `n tur\ `n ziua respectiv\. Cum a cobor=t din ma[ina Poli]iei, Roxana – Prin]esa Ardealului [i-a acoperit fa]a `ncerc=nd s\ nu se lase fotografiat\. Vizibil agitat\, a urcat trepetele foarte repede, `nso]it\ de o poli]ist\ [i, fiind `ntrebat\ cu privire la motivele pentru care a fost re]inut\, a r\spuns pe un ton impertinent: „De dracu’!”.
Deliberarea `n cazul Roxanei – Prin]esa Ardealului a durat c=teva ore, finaliz=ndu-se la 13.47. Hot\r=rea instan]ei de a respinge propunerea DIICOT privind arestarea preventiv\ a Roxanei Rotar a fost primit\ cu z=mbete de cei care au `nso]it-o, ea afi[=nd o bucurie „re]inut\”. Totu[i, hot\r=rea Tribunalului i-a mul]umit pe ap\r\tori, care spuneau c\ `n acest fel este foarte greu ca recursul ce urma s\ fie `naintat de DIICOT s\ mai poat\ fi judecat `nainte de expirarea termenului de re]inere pentru 24 de ore al Roxanei – Prin]esa Ardealului.
Manelista a ie[it z=mbitoare din sala de judecat\ unde s-a pronun]at sentin]a [i a evitat s\ fac\ prea multe comentarii ziari[tilor. „Chestiunea cu re]inerea este cea mai mic\ problem\ a noastr\. Noi am f\cut ceea ce a trebuit [i am `naintat [i depus la Tribunalul Suceava cererea de recurs. Nu dorim s\ facem vreun fel de comentarii cu privire la decizia Tribunalului. A[tept\m motivarea instan]ei [i vom vedea decizia recursului de la Curtea de Apel”, ne-a declarat [eful DIICOT Suceava, Marius Cazac.
Men]ion\m c\ [i Tribunalul a respins propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile pentru `nc\ un b\rbat din comuna Izvoarele Sucevei. Este vorba de Neculai Hotopila, cercetat `n acela[i dosar `n care „Na[ul Maneli[tilor” – Paul Iova, zis Ion Petri[or, este considerat de anchetatori a fi capul unei re]ele de 55 de trafican]i de ]ig\ri. Neculai Hotopila a a[teptat, de asemenea, c=teva ore p=n\ c=nd instan]a s\ decid\ cu privire la propunerea DIICOT cu privire la instituirea m\surii de arestare preventiv\ pentru 29 de zile.
~n schimb, instan]a sucevean\ [i-a `nsu[it mult mai repede propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile fa]\ de al]i doi fra]i din ora[ul Dolhasca [i municipiul F\lticeni – Ioan [i Mihai Vicovanu, ancheta]i `n acela[i dosar. Ap\r\torii celor doi au spus c\ vor face recurs. ~n condi]iile `n care Ioan [i Mihai Vicovanu au fost trimi[i `n arest preventiv, num\rul celor implica]i `n re]eaua de contraband\ cu ]ig\ri condus\ de Paul Iova [i care au fost trimi[i dup\ gratii ajunge la 12.
Asta `n condi]iile `n care Tribunalul Suceava a acceptat propunerea DIICOT de a prelungi mandatele de arest preventiv cu `nc\ 30 de zile date pentru cei zece membri ai re]elei de contraband\ cu ]ig\ri pentru care au fost emise mandate de arestare preventiv\ cu aproape o lun\ `n urm\. Printre ace[tia se afl\ [i Ion Petri[or. ~n acest fel, Na[ul Maneli[tilor, despre care s-a spus c\ ar fi fost iubitul Roxanei – Prin]esa Ardealului, are mari [anse s\ r\m=n\ `n arest preventiv. “Am fost informat c\ s-a f\cut recurs `n cazul lui Paul Iova. P=n\ vineri trebuie, potrivit legii, s\ se judece recursul la Curtea de Apel Suceava”, ne-a declarat Marius Cazac. ~n data de 28 august expir\ actualul mandat de arest preventiv pentru o perioad\ de 29 de zile dat de Tribunalul Suceava pentru cei zece trafican]i de ]ig\ri, `n frunte cu Ion Petri[or.
Interesant este c\, `n urm\ cu c=teva zile, Tribunalul Suceava a decis ca `n ce `l prive[te pe Adrian Militaru – unul din presupu[ii apropia]i ai lui Paul Iova s\ se `nlocuiasc\ m\sura arest\rii preventive cu cea a eliber\rii sub control judiciar. DIICOT Suceava a f\cut recurs la aceast\ hot\r=re a Tribunalului Suceava [i a c=[tigat, reu[ind `n acest fel s\ `l trimit\ din nou `n arest preventiv pe Militaru.
Consecin]a a fost c\, atunci c=nd Tribunalul a judecat cererile de prelungire a m\surilor de arest preventiv pentru cei zece, Militaru s-a ales cu un nou mandat de arest preventiv pentru o perioad\ de 30 de zile. Cu alte cuvinte, judec\torul de la Tribunal, care hot\r=se cu o zi `nainte s\ `l trimit\ `n libertate pe Militaru, a acceptat apoi s\ `l mai ]in\ o lun\ `n arest, probabil pentru a evita o nou\ „corec]ie” de la Curtea de Apel. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …