Tuesday , April 30 2024

Obama se pregăteşte de o nouă vizită în Rusia

Vicepreşedintele american Joe Biden este aşteptat în Rusia la primăvară, pentru a pregăti o vizită a preşedintelui Barack Obama la Moscova, a declarat o sursă diplomatică din capitala rusă, citată sub acoperirea anonimatului de RIA Novosti.

Vizita preşedintelui Obama va fi pregătită de vicepreşedinte american Joe Biden.

“Rusia şi Statele Unite studiază modalităţile de organizare a unei vizite a vicepreşedintelui american Joe Biden în Rusia, la primăvară. Această vizită va marca o etapă importantă în pregătirea unei vizite a preşedintelui american Barack Obama în Rusia”, a declarat sursa diplomatică citată de RIA Novosti, fără a preciza data preconizată a vizitei lui Obama.

Programul vizitei lui Biden nu a fost încă elaborat, a adăugat diplomatul.

Şi Interfax anunţă că Moscova şi Washingtonul lucrează la o vizită a vicepreşedintelui Joe Biden în Federaţia Rusă.

Preşedintele american Barack Obama a mai fost la Moscova în vara anului 2009, moment care a marcat detensionarea relaţiilor bilaterale şi a făcut posibilă avansarea discuţiilor pentru încheierea unui nou tratat START privind reducerea armelor nucleare.

O nouă vizită a lui Obama la Moscova ar interveni în condiţiile în care se discută tot mai mult despre implicarea Rusiei în scutul antirachetă din Europa, planificat de SUA şi asumat, odată cu summitul de la Lisabona, şi de NATO. Rusia a fost invitată să participe la apărarea antirachetă din Europa, dar încă nu sunt clare modalităţile în care ar fi dispusă să accepte această propunere.

Vezi si

Iohannis pierde un potențial aliat. Turcia îl susține pe olandezul Mark Rutte la șefia NATO

Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de …