Tuesday , April 30 2024

Conducerea CJ Suceava respinge acuzatiile PSD privind falimentarea SC Drumuri si Poduri SA

N conducerea CJ Suceava respinge acuza]iile PSD privind falimentarea SC Drumuri [i Poduri SA, din subordinea CJ, ar\tând c\ declinul firmei a început în perioada administra]iei PSD, iar conducerea PDL a derulat un amplu [i ambi]ios program de modernizare [i reabilitare a re]elei de drumuri jude]ene

Într-un comunicat semnat de vicepre[edintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, se arat\ c\ situa]ia S.C. ”Drumuri [i Poduri” S.A. a fost pecetluit\ în perioada 2007 – 2008, când vechea conducere a CJ a permis realizarea de lucr\ri electorale de c\tre societate pe 12 drumuri jude]ene, în valoare total\ de 82 miliarde lei vechi, prin înc\lcarea tuturor prevederilor legale cu privire la achizi]iile publice.
“Conducerea de la acea vreme a societ\]ii nu a înregistrat în contabilitate aceste lucr\ri ilegale, consecin]ele fiind c\ în anul 2008 societatea a declarat un profit nereal. A fost dezechilibrat fluxul de lichidit\]i al societ\]ii, care a dus aproape la blocarea activit\]ii acesteia. Atunci când cenzorul [i Curtea de Conturi au impus înregistrarea contabil\ a acestor lucr\ri, au fost scoase la iveal\ pierderile m\sluite prin a[a-zisul profit din anul 2008. Toate aceste aspecte sunt arhicunoscute, iar organele abilitate ale statului au fost sesizate de c\tre actuala conducere a CJ”, a ar\tat Cadariu.
El consider\ c\ declara]iile lipsite de responsabilitate ale unor oameni politici cu privire la acest subiect sunt greu de în]eles [i de acceptat, în condi]iile în care sunt f\cute chiar de persoane care de]ineau func]ii de decizie în aparatul propriu al Consiliului Jude]ean, în perioada în care aceste lucr\ri au fost “comandate” [i “executate”.
Cadariu mai sus]ine c\ în ceea ce prive[te activitatea de repara]ie – între]inere a drumurilor jude]ene, în anul 2011 jude]ul nu se va mai confrunta cu problema din anii 2009 – 2010, când din cauza întârzierii procedurilor de achizi]ie public\ lucr\rile au început în toamn\, întrucât actualul contract încheiat pe o perioad\ de trei ani permite interven]ii imediate, fiind asigurate în bugetul Consiliului Jude]ean resurse financiare în acest sens.
“De[i criticat de c\tre unii adversari care fie nu cunosc detaliile, fie ac]ioneaz\ cu reacredin]\, acest acord-cadru pe trei ani privind repara]ia [i între]inerea drumurilor jude]ene permite ca în fiecare an, începând cu 2011, s\ fie asigurat\ o circula]ie decent\ [i în condi]ii de siguran]\, înc\ de la începutul anului”, sus]ine vicepre[edintele CJ Suceava.
Pre[edintele PSD Suceava, deputatul C\t\lin Nechifor, a acuzat, luni, conducerea PDL a CJ Suceava c\ a dus la faliment societatea Drumuri [i Poduri SA, aflat\ sub autoritatea CJ.
Nechifor a explicat c\ în anul 2008, când conducerea CJ Suceava a fost câ[tigat\ de PDL, societatea Drumuri [i Poduri SA avea o cifr\ de afaceri [i profit anual de zeci de miliarde de lei vechi, iar acum aceasta a ajuns s\ aib\ datorii de zeci de miliarde de lei vechi.
Pre[edintele PSD Suceava a spus c\ firma, care avea lucr\ri de construc]ii de drumuri [i poduri la nivel regional [i care are un patrimoniu important, a fost astfel adus\ în stare de faliment, iar o firm\ din jude]ul Boto[ani apar]inând unor membri ai familiei Con]ac a câ[tigat licita]ia de între]inere a drumurilor din jude]ul Suceava pentru o perioad\ de trei ani.
“Falimentul va fi devoalat pentru c\ patrimoniul SC Drumuri [i Poduri SA este foarte interesant pentru cei care se ocup\ acum de drumurile jude]ene”, a mai spus Nechifor. (O.S.)

Vezi si

Patru elevi suceveni s-au remarcat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză 

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la …