Sunday , April 28 2024

Ministrul Mediului: Holzindustrie a lucrat cu firme fantoma care au taiat copaci ilegal

copaci taiati

Firma austriaca Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator si exportator de lemn din Romania, a lucrat cu firme fantoma care au taiat paduri ilegal si a cumparat ilegal de la acestea materie prima, a declarat la EuropaFM ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.
Conform Gratielei Gavrilescu in urma controalelor s-a ajuns la concluzia ca a fost taiata masa lemnoasa ilegal care “a fost introdusa in firmele respective – s-a constatat fantoma – pentru ca multe s-au si inchis, deci evaziune fiscala mare, ca masa lemnoasa respectiva a fost dusa la export”.
Ministrul mediului a spus si ca au fost sesizate institutiile statului pentru ca exista “suspiciuni ca masa lemnoasa a fost cumparata, dar nu in mod legal”.
Gavrilescu a spus ca la fabrica de la Reci (judetul Covasna) s-a facut un singur control, cel al garzii nationale pentru Protectia mediului.
Ea a adaugat ca a “dat dispozitie comisarului general de mediu sa mearga inapoi la fabrica si sa vada daca a intrat in legalitate (…) am chemat si directia de control a ministerului sa mearga, si sa vada care este adevarul, pentru ca ultima informatie care mi-a venit este ca inclusiv autorizatia de construire a acestei fabrici nu exista”.
HotNews

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …