Sunday , April 28 2024

Panică la Atena! Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a zguduit capitala Greciei

atena

Un seism de 5,2 grade pe Richter s-a produs la nord de Atena în noaptea de luni spre marți, a anunţat Institutul American de Geofizică. Cutremurul s-a resimţit puternic în capitala Greciei, dar, deocamdată, nu au fost înregistrate victime.
Epicentrul seismului a fost localizat la 83 de kilometri nord-est de Atena, în apropierea orașului Malesina, vizavi de insula Evia. Cutremurul ce a durat câteva secunde a trezit mulți locuitori în jurul orei 4.10 locale (1.10 GMT).
Observatorul geodinamic din Atena a evaluat seismul la 5,3, precizând că epicentrul a fost localizat în mare, transmite Agerpres.
La rândul său, site-ul seismoi.gr a anunțat că magnitudinea cutremurului a fost 5,2 grade pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost localizat la 32 km nord-vest de Halkida, centrul administrativ al insulei Evia, la o adâncime de 5 km, precizează site-ul specializat în monitorizarea acestor evenimente în Grecia.
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …