Tuesday , May 7 2024

S-a dat „startul” disponibilizarilor in administratie

.
toate prim\riile din jude]ul Suceava au trebuit sa trimit\, la Agen]ia Na]ionala a Func]ionarilor Publici, p=na în data de 16 august, situa]iile privind noile organigrame prefectul de Suceava, Sorin Popescu, spune ca au fost c=teva situa]ii în jude] în care consiliile locale nu au adoptat organigramele
Disponibiliz\rile în administra]ia publica suceveana au intrat în linie dreapt\. Toate institu]iile trebuiau sa trimita p=na la data de 16 august a acestui an listele cu noile scheme de personal c\tre Agen]ia Na]ionala a Func]ionarilor Publici (ANFP). Noile organigrame ar trebui sa echivaleze cu o „schimbare la fa]\” a prim\riilor, însa realitatea cruda este ca disponibiliza]ii vor îngro[a r=ndurile [omerilor [i nu pentru to]i exista [ansa de a-[i g\si un loc de munca în sectorul privat. Este [i motivul pentru care unele consilii locale nu au adoptat proiectele de hot\r=re privind noile scheme de personal iar acest lucru ar putea avea repercursiuni asupra activit\]ii la toata prim\ria. Prin urmare, la ANFP nu au ajuns noile organigrame de la toate prim\riile, conform potrivit termenului limita impus de Executiv. „Sunt vreo doua cazuri în jude]. Va trebui sa discute din nou în [edin]a de consiliu local proiectele privind restr=ngerea activit\]ii. Cred ca se va rezolva în cursul acestei s\pt\m=ni aceasta problem\”, a declarat prefectul Sorin Popescu. El a l\sat sa se în]eleaga ca este posibil ca prim\riile care nu î[i vor modifica schema de personal dupa noile criterii legale ar putea sa piarda din fonduri.
Pe de alta parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat ca exista [i cazuri în jude] unde nu s-au operat reduceri de personal pentru ca oricum în organigrama existenta era
Prefectul Sorin Popescu
un num\r de posturi mai mic dec=t cel potrivit noilor reglement\ri guvernamentale. {i în aceste c=teva cazuri urmeaza a se analiza ce este de f\cut [i daca mai este sau nu nevoie de încadr\ri. Deocamdat\, spune prefectul de Suceava, nu exista o centralizare a num\rului de func]ionari care a fost disponibilizat de la fiecare prim\rie în parte.
În ce prive[te diponibiliz\rile din cadrul Institu]iei Prefectului – jude]ul Suceava, Sorin Popescu a precizat ca se a[teapta avizul de la ANFP pentru a se pune în aplicare reducerea de personal anun]ata cu ceva timp în urma [i care vizeaza 14 persoane. De asemenea, la Prim\ria municipiului Suceava urmeaza a se reduce mai multe posturi, o mare parte din acestea fiind vacante. Potrivit viceprimarului Viorel Seredenciuc se vor reduce de la Poli]ia Comunitara 33 de posturi ocupate. {eful Poli]iei Comunitare, Viorel Horodenciuc, a explicat ca potrivit prevederilor legale ar trebui sa fie un poli]ist comunitar la mia de locuitori iar cum municipiul Suceava ar avea, conform eviden]elor Direc]iei Jude]ene de Statistica Suceava, aproximativ 107.000 de locuitori, înseamna ca [i num\rul de posturi de la Poli]ia Comunitara ar trebui sa fie de 107. Viceprimarul Viorel Seredenciuc a explicat ca în schema de personal a Poli]iei Comunitare erau circa 160 de posturi, dar o parte erau vacante [i prin urmare, doar 33 de posturi ocupate vor trebui sa se reduc\. În cursul zilei de ast\zi va avea loc o testare, însa nu to]i poli]i[tii comunitari s-au înscris la aceasta. De men]ionat ca [i în alte structuri ce ]in de prim\rii vor fi operate reduceri tot dupa criteriul „un angajat la mia de locuitori”, cum ar fi birourile de eviden]a a persoanelor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Un nou volum al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc va fi lansat vineri la Biblioteca Bucovinei

Vineri, 10 mai 2024, la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” va avea loc …

No comments

  1. Pacat ca ai o asemenea parere despre bugetari.Se vede ca esti din afara sistemului.Intr-adevar nu exista padure fara uscaturi ,dar nu trebuie bagati toti in aceeasi oala!

  2. imi pare rau de ei ca oameni dar si-au batut joc ani in sir de serviciul lor. cu cat mai putini bugetari, cu atat mai bine!