Tuesday , April 30 2024

Rafael Benitez, demis de la Inter Milano

Antrenorul Rafael Benitez a fost demis, joi, de la conducerea tehnică a echipei Internazionale Milano, la care evoluează românii Cristian Chivu şi Denis Alibec, a anunţat clubul italian, citat de AFP, iar succesorul spaniolului ar urma să fie brazilianul Leonardo, potrivit agenţiei ANSA.

“Internazionale şi Rafael Benitez anunţă că, prin consimţământ mutual şi satisfacţie reciprocă, au găsit un acord pentru a pune capăt anticipat raporturilor lor de muncă. Inter îi mulţumeşte lui Rafael Benitez pentru munca sa la conducerea echipei, care a câştigat Supercupa Italiei şi Campionatul Mondial al cluburilor. Rafael Benitez mulţumeşte clubului Inter pentru experienţa profesională importantă şi pentru victoriile obţinute împreună”, se arată în comunicatul oficial al clubului Inter.

Benitez a plătit pentru criticile severe formulate la adresa conducerii grupării, sâmbătă, la Abu Dhabi, după triumful înregistrat în Campionatul Mondial al cluburilor. El a declarat că nu a fost susţinut de conducerea clubului şi că, în cazul în care echipa nu este întărită în perioada de transferuri din această iarnă, Inter poate să-l contacteze pe avocatul său.

Condiţiile rezilierii contractului nu au fost făcute publice, dar comunicatul lasă să se înţeleagă că s-a ajuns la un acord în acest sens. Presa italiană speculează că Inter ar urma să-i plătească lui Beitez circa 8 milioane de euro pentru că l-a demis pe tehnician.

Benitez, în vârstă de 50 de ani, a mai pregătit echipele Real Madrid B (1993-95), Valladolid (1995-96), Osasuna Pamplona (1996-97), Extremadura (1997-99), Tenerife (2000-01), FC Valencia (2001-04), Liverpool (2004-2010), preluând pe Inter în vara acestui an, după ce portughezul Jose Mourinho a plecat la Real Madrid.

În afara trofeelor cucerite cu Inter, în palmaresul său mai figurează două titluri de campion al Spaniei (2002 şi 2004) şi Cupa UEFA (2004), toate cu Valencia, Liga Campionilor şi Supercupa Europei, ambele în 2005, şi Cupa Angliei (2006), toate cu Liverpool.

Fostul fotbalist Leonardo, care a pregătit marea rivală a lui Inter, AC Milan, are misiunea de a redresa echipa lui Chivu şi Alibec, formaţie ce ocupă locul 7 în clasamentul campionatului italian Serie A, la 13 puncte de liderul AC Milan, dar cu două partide mai puţin.

Inter îşi va relua pregătirile după pauza de Crăciun, la 29 decembrie, şi va juca primul meci, la 6 ianuarie, pe teren propriu, cu Napoli, în etapa a XVIII-a din Serie A.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …