Saturday , May 4 2024

Papa Francisc nu-l va primi pe Dalai Lama. Motivul dezvăluit de surse apropiate Vaticanului

papa francisc

Papa Francisc nu-l va primi pe Dalai Lama, așteptat pentru un sejur de trei zile, începând de vineri, la Roma pentru un summit al laureaților Premiului Nobel pentru Pace, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Vaticanului, Ciro Debenettini, relatează AFP, potrivit AGERPRES.
”Papa Francisc are, evident, multă stimă pentru Dalai Lama, dar nu-l va primi pe nici unul dintre laureații Premiului Nobel pentru Pace. El urmează să adreseze participanților un mesaj video” la summit, a declarat Debenettini, fără alte explicații.
Potrivit unor surse bine informate, la originea deciziei Vaticanului de a nu-l primi pe Dalai Lama s-ar afla eforturile de apropiere dintre Sfântul Scaun și China, susceptibilitatea Beijingului pe această temă și riscul de represalii pentru libertățile catolicilor în China.
Papa acordă o mare importanță dialogului interreligios, iar relația cu budismul ar urma să fie una dintre temele vizitei pe care o va întreprinde în Sri Lanka în perioada 12-14 ianuarie.
Ultima întâlnire a unui papă cu Dalai Lama a fost o audiență privată acordată în octombrie 2006 de Papa Benedict al XVI-lea.
Cea de-a 14-a reuniune a laureaților Premiului Nobel pentru Pace, care se va desfășura de vineri până duminică la Roma, fusese prevăzută să aibă loc la Cape Town, dar a fost amânată și mutată în alt loc din cauză că autoritățile sud-africane nu i-au acordat viză lui Dalai Lama.
 

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …