Sunday , May 5 2024

Papa Francisc s-a recules la Moscheea Albastra din Istanbul

papa moscheea albastra

Papa Francisc s-a recules sambata la Moscheea Albastra din Istanbul, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Turcia musulmana, consacrata in special dialogului interreligios, relateaza AFP, citat de Mediafax. Alaturi de muftiul care se ruga, Suveranul Pontif a meditat cateva minute, cu ochii inchisi si mainile impreunate, asa cum a facut in mod simbolic si predecesorul sau, Benedict al XVI-lea, in acelasi loc.
Sosit in fata moscheii la bordul unui modest autovehicul de serie, Papa a fost intampinat de marele muftiu al Istanbulului, Rahmi Yaran, alaturi de care a vizitat edificiul impozant, construit la inceputul secolului al XVII-lea.
In timpul vizitei sale din 2006, gestul lui Benedict al XVI-lea din Moscheea Albastra a fost asimilat unei rugaciuni, dar Vaticanul a precizat ulterior ca a fost o “meditatie”. Sfantul Scaun a subliniat ca Francisc urma sa indeplineasca acelasi ritual.
Dupa incheierea vizitei, Papa a traversat cu masina marea esplanada din cartierul Sultanahmet care duce spre basilica Sfanta Sofia, o biserica bizantina construita in secolul al VI-lea, convertita in moschee dupa cucerirea Constantinopolului de Impreiul Otoman in 1453 si transformata in 1934 in muzeu.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …