Tuesday , April 30 2024

Ponta: Corlățean garantează cu funcția, dacă un singur cetățean din diaspora nu va putea vota pe 16 noiembrie

corlatean

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la sediul MAE, că ministrul Titus Corlățean și conducerea din minister vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să voteze în seara de 16 noiembrie, în al doilea tur al alegerilor. Totodată, el a preicat că se vor lua măsuri ca declarația pe propria răspundere să poată fi descărcată de oameni și să vină la secțiile de vot cu ea deja completată.
Principalele declarații:
Fiecare cetățean român trebuie să-și poată să-și exercite dreptul de vot.
Tot ceea ce ține de instituțiile publice pentru ca în 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetățean care nu a reușit să voteze vom face. Tot ceea ce ține de guvern și de instituțiile guvernamentale.
Așa cum am reușit să organizăm votul la peste 18.000 de secții din țară, așa vom face și în diaspora.
Le mulțumesc celor care au votat și îi asigur că prin măsurile pe care le luăm în 16 noiembrie vor reuși să voteze.
Prezența în diaspora a fost mult mai mare. Unii dintre ei, la Paris, la Londra, nu au putut să-și exercite dreptul de vot decât cei care se aflau în interiorul secției, aș cum prevede legea. În celalte comunități, lucrurile s-au desfășurat în linii mari și toată lumea a putut vota.
Este foarte clar că procedura de vot este cea care a consumat foarte mult. Este una antifraudare a votului. Și un timp mediu de 6-7-10-minute, ceea ce a dus pe finalul zilei la acea aglomerație.
Toate măsurile care vor fi decise mâine de BEC vor avea din punct de vedere financiar și logistic sprijinul Guvernului. Din fondul de rezervă vom aloca toate sumele necasare pentru creștera numărului de cabine, a personalului de vot.
Vineri am convocat la București ambasadorii și consulii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova. Dacă se va găsi ceva necorespunzător, să-i încluiască imediat pe toți președinții secțiilor de vot.
Vom pune la dispoziția MAE tot ceea ce au nevoie pentru ca declarația pe propria răspundere să fie descărcată online.
Domnul ministru și echipa de conducere din MAE îmi garantează cu funcțiile lor că niciun cetățean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara secțiilor de vot
Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetățean român care nu poate vota, toată echipa de conducere își va asuma responsabilitatea.

Vezi si

Codul silvic, adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, cu numeroase amendamente, proiectul de lege privind Codul silvic, iniţiat de …