Friday , May 3 2024

Telefoanele mobile pot provoca alergii la copii

Substan]ele din care sunt alc\tuite piesele ce intr\ în componen]a telefoanelor mobile pot crea reac]ii alergice la copiii care au organisme mai sensibile, conform unui studiu realizat de Colegiul American pentru Alergii, Astm [i Imunologie, transmite publica]ia Newsweek.
Astfel, piesele din nichel folosite în interfe]ele telefoanelor mobile pot provoca reac]ii alergice locale la nivelul pielii, caracterizate de înro[iri [i mânc\rimi.
Aceste reac]ii alergice sunt mai problematice pentru fete, conform alergologului Luz Fonacier, co-autor al studiului, pentru c\ acestea pot fi expuse de foarte timpuriu la contactul cu aceast\ substan]\ atunci când le sunt date g\uri în urechi, pentru
cercei.
Tatuajele temporare pot declan[a, de asemenea, reac]ii alergice. Acestea con]in un pigment ce este folosit [i în vopseaua cosmetic\ pentru p\r [i poate provoca alergii.
“Po]i avea copii care devin alergici pentru c\ folosesc astfel de tatuaje, iar apoi, la vârsta adult\, când decid s\-[i vopseasc\ p\rul pentru prima oar\, pot suferi un [oc alergic”, sus]ine expertul american.
Conform cercet\torilor, pe m\sur\ ce mediul de via]\ al oamenilor devine din ce în ce mai curat, mai sigur, mai ferit de bacterii [i germeni, sistemul imunitar, ale c\rui reac]ii de ap\rare sunt înlocuite, de obicei, de medicamente [i antibiotice, începe s\ reac]ioneze la contactul cu unele substan]e ce erau considerate pân\ nu demult drept inofensive. Pentru s\n\tatea copiilor, Luz Fonacier recomand\ ca p\rin]ii s\ nu le ofere acces la telefoane mobile [i tatuaje temporare, iar fetelor s\ nu li se pun\ cercei pân\ la vârsta de 10 ani.(realitatea.net)

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …