Tuesday , April 30 2024

Consilier local din Stroieşti, mort pe când încerca să-şi salveze animalele din incendiul care i-a cuprins gospodăria

incendiu stroiesti

Petrică Cocari, consilier local PSD în Consiliul Local al comunei Stroieşti, a murit după ce a încercat să salveze mai multe animale dintr-un grajd al gospodăriei ce a fost cuprinsă de flăcări. Bărbatul a scos din clădire o parte din animale, însă când a intrat din nou pentru a le salva şi pe cele rămase nu a mai apucat să iasă din grajd şi a fost găsit mort de pompieri, alături de mai multe animale carbonizate

Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit în noaptea de dumincă spre luni, în jurul orei 01.30, cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Petrică Cocari, de 40 de ani, din comuna Stroieşti. La sosirea pompierilor, focul cuprinsese şura şi adăpostul de animale, construcţie corp comun şi o parte din casa de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. După stingerea incendiului, militarii au găsit în interiorul adăpostului de animale trupul carbonizat al proprietarului.
Petrică Cocari a murit în urma incediului ce s-a produs pe timp de noapte, localnicii din Stroieşti nefiind convinşi că motivul de la care a luat foc gospodăria acestuia a fost o defecţiune la instalaţia electrică ci că ar fi fost mâna unui rău voitor. Bărbatul era consilier local PSD în Consiliul Local al comunei Stroieşti, fiind în acelaşi timp şi poştaş în localitate. Când a izbucnit focul, bărbatul a încercat să salveze animalele pe care le avea în grajd. Acesta a reuşit să scoată cea mai mare parte din animale, iar când a mai intrat odată în incintă pentru a salva şi cele care au mai rămas, flăcările l-au copleşit, bărbatul încercând să iasă din grajd prin alt loc. Vecinii care au încercat să stingă focul au crezut că Petrică Cocari ieşise din grajd în livadă, însă pompierii l-au găsit în incinta construcţiei mort alături de trei vaci şi trei porci. Bărbatul mort în incendiu era căsătorit şi avea două fete, una de 14 ani şi alta în vârstă de 10 ani, fiind un gospodar cunoscut în comunitate.
Au ars adăpostul de animale şi şura, pe o suprafaţă de 150 mp, astereala din lemn a acoperişului casei, pe 120 metri pătraţi, 500 baloţi de paie, trei tone ştiuleţi porumb, o tonă de grâu şi alte bunuri. S-au degradat pereţii interiori şi planşeul locuinţei. În urma incendiului au murit trei vaci şi trei porci. Focul a fost stins la ora 6.30. Din primele cercetări, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Pompierii au salvat din calea focului restul casei cu bunurile aflate în interior, un autoturism, o căruţă, un cal, şapte vite şi două genţi cu bani şi documente. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …