Thursday , May 16 2024

Locomotiva in flacari, la Dumbraveni

N locomotiva unui tren care venea de la Boto[ani [i trebuia s\ fac\ jonc]iunea la Vere[ti cu acceleratul Ia[i – Timi[oara, a luat foc `n mijlocul c=mpului la Dumbr\veni
Asear\, locomotiva trenului accelerat Boto[ani – Vere[ti – Timi[oara a luat foc pe traseu, `n localitatea Dumbr\veni din jude]ul Suceava, `n plin c=mp. Mai multe echipaje de pompieri au pornit de la unitate pentru a stinge incendiul, deplasarea acestora fiind `ngreunat\ de faptul c\ nu exist\ o cale de acces p=n\ `n locul `n care locomotiva a luat foc, undeva `ntre localit\]ile Siminicea [i Dumbr\veni.
{eful Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ Suceava, colonelul Ioan Burlui a declarat asear\ c\ incendiul a fost anun]at chiar de c\tre mecanicul locomotivei, la ora 17 [i un sfert, iar focul a fost stins la 18.30. Pentru c\ drumul spre locul producerii incendiului era greu practicabil, de la Sta]ia CFR Vere[ti, [eful de gar\ a plecat spre Dumbr\veni cu o alt\ locomotiv\ `nc\rcat\ cu sting\toare de incendiu.
~ntre timp, pompierii au reu[it stingerea focului izbucnit, conform constat\rilor preliminare, din camera motoarelor locomotivei Diesel pe motorin\, veche de c=teva zeci de ani.
Locomotiva care s-a aprins  tracta trei vagoane de c\l\tori care urmau s\ fac\ jonc]iunea la Vere[ti cu acceleratul Ia[i – Timi[oara. C=nd mecanicul a sesizat producerea incendiului a decis s\ decupleze vagoanele de c\l\tori [i s-a `ndep\rtat cu locomotiva de acestea pe o distan]\ de c=teva sute de metri, pentru a nu fi pus\ `n pericol via]a pasagerilor. Colonelul Ioan Burlui a declarat c\ pompierii, cu cele patru ma[ini de interven]ie, au r\mas `n continuare s\ supravegheze locomotiva cu probleme pentru c\ s-a constatat spargerea unuia dintre rezervoarele de ulei [i exista asear\, `n continuare, riscul producerii unui nou incendiu. Pentru a prelua granitura blocat\ `n c=mp, cu c\l\tori cu tot, Regionala CFR Ia[i a trimis o alt\ locomotiv\ ce urma s\ tracteze vagoanele  p=n\ la calea ferat\ principal\. Pagubele create [i deranjul produs c\l\torilor care `[i propuseser\ s\ ajung\ la destina]ie conform orarului stabilit de mersul trenurilor vor fi stabilite `n zilele urm\toare. (N.R.)

Vezi si

Loc de joacă modernizat de firmele de salubrizare lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni

Firmele de salubrizare Diasil și Ritmic fac două noi locuri de joacă în Suceava, unul …