„iHamlet”, o incursiune multimedia în universul unui Hamlet adolescent, spectacol gratuit, vineri, la Teatrul „Matei Vișniec”

5/06/18 ora:8:07am

Spectacolul de teatru new media iHamlet al asociației Punctart din București va avea loc pe 8 iunie, începând cu ora 19, la Teatrul Muni­cipal „Matei Vișniec” Suceava. Ex­periența teatrală iHamlet este dedicată în principal adolescenților, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.Afis Turneu iHamlet

Realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior din București, spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H este un adolescent aparent obișnuit, uimit și dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi în care tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanșă de întrebări. O avalanșă de emoții, sune­te, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius, într-un univers multimedia fabulous, un eseu audio vizual cu pro­iecții holografice care suprind un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Cos­­tin, Vladimir Purdel, Vlad Pa­vel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgă­nescu. Coregrafia și mișcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, sceno­grafia și costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu asigură proiecția video și luminile, sunetul este un concept interior8, iar organizarea turneului este realizată de Alina Dumitrache.

iHamlet este primul proiect din demersul Loading Culture, un program cultural educațional dedicat tinerilor care presupune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică sub forma unui spectacol de teatru new media cu conținut original.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. Punctart dezvoltă programe cultu­rale și educaționale destinate ­tine­rilor care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Turneul iHamlet Loading Culture este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.