Friday , April 26 2024

Viitorul Liteni a câștigat faza județeană a Cupei României Railex

Echipa condusă de Demis Maranda și-a adjudecat trofeul, după ce s-a impus în finala disputată ieri, pe stadionul Areni, în fața celor de la Somuz Fălticeni, cu scorul de 2-0. Viitorul și-a asigurat victoria prin golurile marcate de Râșcu (’52 – penalty) și A. Apostol (’82). La meci au asistat aproximativ 1.500 de spectatori. Claudiu Velescu (Viitorul Liteni) a fost desemnat MPV-ul finaleiLiteni - Cupa Romaniei

Cupa României Rai­­lex a ajuns la Li­teni. Du­pă o aștep­tare de 25 de ani. Trupa antrenată de Demis Maranda a câștigat faza județeană a competiției, după ce s-a impus ieri, pe stadionul Areni, în fața Somuzului Fălticeni, cu 2-0.

Disputată în fața a aproximativ 1.500 de spectatori, finala de ieri a început cu echi­pa făl­ticeneană în ofen­sivă, dar Julei, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, și Luchian, cu un șut din interiorul careului, nu l-au putut învinge pe Niga.

Viitorul Liteni a echilibrat disputa după jumătatea primei reprize, când a avut două ocazii de gol prin Râșcu și Apostol, la ambele faze mingea fiind blocată de C. Pascal.

Deschiderea scorului a venit în mi­nutul 52, când Duțică a fost faultat în interiorul careului, centralul Silviu Ifto­de a dictat prompt penalty, iar Râșcu a înscris de la 11 metri.

Somuzul a alergat apoi după ega­lare, dar s-a lovit de defensiva condusă de veteranul Claudiu Velescu, astfel că singura ocazie mai clară a fălticenenilor s-a ivit în minutul 75, când Ovidiu Bosancu a șutat puțin pe lângă vinclu.

Echipa din Liteni a apucat cupa cu două mâini în minutul 82, când A. Apostol a înscris cu un șut deviat pentru 2-0.

Viitorul Liteni: G. Niga – Leuciuc, Fl. Ailenei, Velescu, Duțică, D. Cris­tescu, Maftei, A. Apostol, Râșcu, A. Du­man, Bijec. Antrenor: Demis Ma­randa. Au mai intrat: Duceac, Ghiciușcă și Fomin.

Somuz Fălticeni: C. Pascal – Julei, Sandru, Kuruc, Zamă, Ov. Bosancu, Bandi, Obreja, Neagoe, Luchian, Pado­vei. Antrenor: Radu Anania. Au mai intrat: Nechitoaia, Lelcu, Luțac și M. Simion.

La festivitatea de premiere de la final, ambasadorul competiției, fostul internațional român Dorin Goian, l-a desemnat pe fundașul Claudiu Velescu (Viitorul Liteni) drept MVP-ul finalei, iar Viitorul Liteni și-a primit trofeul chiar din partea patronului firmei Rai­lex, Ilie Lahman.

Viitorul Liteni și-a câștigat dreptul de juca în primul tur din faza na­țională a Cupei României, pro­­gramat pe 1 august. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …