Friday , April 26 2024

Suceava a fost pentru o zi capitala judo-ului din România

Aproape 300 de sportivi de la 62 de cluburi din întreaga țară au concurat sâmbătă, pe tatami, în sala LPS din Suceava, în finala Campionatului Național Individual de Judo under 18 ani. Cel mai bun rezultat al cluburilor sucevene a fost obținut de Luis Horga Bulgariu (CSS Gura Humorului), medaliat cu bronz la categoria 73 de kilograme. “Mi-am dorit să organizăm din nou, după 33 de ani, o finală națională la Suceava și chiar am primit laude de la toți colegii din țară. Competiția a decurs foarte bine”, a precizat președintele clubului Shinzo Ran Suceava, Brândușa Vărăreanu  

 Judo - Suceava

A fost spectacol pe tatami în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, acolo unde, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, aproa­pe 300 de sportivi de la 62 de cluburi din toată țara au luat parte la finala Campionatului Național Individual de Judo under 18 ani.

Primul concurs de judo organizat în ultimii 33 de ani în municipiul Suceava s-a desfășurat pe 17 categorii de greutate, 9 la masculin și 8 la feminin și a fost dominat de sportivii de cluburile CSS Ploiești (8 medalii), CSM Cluj (6 medalii) și CSM Pitești (6 medalii).

Dintre judoka suceveni pre­zenți la finala Campionatului Național Individual under 18, cea mai bună prestația a avut-o Luis Horga Bulgariu (CSS Gura Humorului), care a cucerit medalia de bronz la categoria 73 de kilograme. Un rezultat remarcabil a reușit și Paul Vasile Creața, care a ținut steagul sus pentru clubul Shinzo Ran Suceava cu un loc 5 ocupat la categoria 81 de kilograme.

“Competiția a decurs foarte bine. Mi-am dorit să organizăm din nou, după 33 de ani, o finală națională la Suceava și chiar am primit laude de la toți colegii din țară, mai ales că mulți dintre ei au venit pentru prima oară aici. Sper să organizăm și pe viitor asemenea competiții la Su­ceava, mai ales că avem pro­­­­­misiuni că vom avea sprijin din partea Consiliului Jude­țean”, a precizat Brândușa Vă­răreanu, președinta clubului Shin­zo Ran și totodată unul dintre artizanii organizătorii Campionatului Național la Suceava.

Demonstrații de judo făcute de copiii cu dezabilități

Cel mai emoționant moment al zilei a fost cel în care, pe tatami au pășit câțiva copii și tineri cu dezabilități, care au făcut demonstrații de judo. Ste­fan Mînecan-Vărăreanu a smuls ropote de apaluze din par­tea publicului prezent sâmbătă, în sala LPS din Suceava. “Incă de la ședința tehnică, le-am promis colegilor că le voi demonstra că și copii cu dezabilități pot face judo. Este o idee mai veche de-a mea pe care am vrut să o pun în practică. L-am rugat inclusiv pe fiul meu, care vine după o lungă perioadă de recuperare după un accident, să le demonstreze tinerilor din sală că nimeni nu trebuie să renunțe niciodată și că judo-ul înseamnă mai mult decât un sport. E o stare de spirit”, a precizat Brândușa Vără­reanu.

Lista completă a campionilor naționali:

Feminin:

40 kilograme:

1. Ana Maria Stroe (Drobeta Turnu Severin)

44 kilograme:

1. Ana Maria Sîrbu (CSM Pitești)

48 kilograme:

1. Maria Violeta Dumitru (CSS1 București)

52 kilograme:

1. Alexandra Pașca (CSS Soi­mii Sibiu)

57 kilograme:

1. Paula Doinița Gliga (CSM Cluj)

63 kilograme:

1. Ilaria Toma (CSM Cluj)

70 kilograme:

1. Alin Bud (CSM Baia Mare)

 

+70 kilograme:

1. Andreea Stefanache (CSS Unirea Iași)

Masculin:

46 kilograme:

1. Radu Andrei Mărculescu (CSS Ploiești)

50 kilograme:

1. Mircea Tomescu (CSS Focșani)

55 kilograme:

1. Paul Cătălin Onofrei (CSS Ploiești)

60 kilograme:

1. Marius Viorel Colt (CSS Ploiești)

66 kilograme:

1. Adrian Iosif Sulca (CSM Cluj)

73 kilograme:

1. Andrei Daniel Pârloagă (CSS Ploiești)

81 kilograme:

1. Ken Uemura (CSU Pitești)

90 kilograme:

1. Eduard Serban (CSM Pi­tești)

+91 kilograme:

Alexandru Vasile Ilie (CNS Cetate Deva) (Dănuț CHIDO­VET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …