Friday , April 26 2024

Rapidul şi-a prezentat achiziţiile şi obiectivele pentru noul sezon

Echipa locală de fotbal a reuşit să transfere şase jucători noi în pauza de vară: Vlad Hânţăscu, Sorin Ciobanu, Cătălin Strugariu, Alex Vrabie, Edy Sandu şi Marco Enciu. Accederea în play-off-ul Ligii a II-a şi calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei României sunt obiectivele “ceferiştilor” în noul sezon. “Suntem conştienţi că va fi o ediţie de campionat mult mai grea decât cea de anul trecut, pentru că toate echipele îşi doresc să prindă play-off-ul”, consideră antrenorul Bogdan Tudoreanu 

Rapid - prezentare achizitii [800x600]

Echipa locală de fotbal Rapid Suceava şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în aer liber, pe Stadionul “Areni”, noile achiziţii de jucători şi obiectivele pentru sezonul 2015-2016.

Prezentă pentru al patrulea an consecutiv la startul Ligii a II-a, gruparea suceveană a efectuat în pauza de vară şase transferuri. In poartă l-a readus pe Vlad Hânţăscu (FC Voluntari), pe linia de fund s-a întărit cu Sorin Ciobanu (Metalul Reşiţa), la mijlocul terenului şi-a completat lotul cu Alex Vrabie (FCM Dorohoi) şi Cătălin Strugariu (ACS Bacău), iar pentru întărirea compartimentului ofensiv au fost aduşi Edy Sandu (FCM Dorohoi) şi Marco Enciu (Farul Constanţa).

Bogdan Tudoreanu s-a declarat mulţumit de lotul cu care pleacă la drum, lot cu care speră să-şi îndeplinească obiectivele trasate de conducerea clubului de pe Areni pentru sezonul 2015/2016: accederea în play-off în campionatul Ligii a II-a şi calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. “Sunt mulţumit în mare parte de lotul pe care-l avem la dispoziţie. Eu zic că am făcut achiziţii bune. Avem dubluri pe toate posturile, există concurenţa şi asta va conta foarte mult. Suntem conştenţi că va fi o ediţie de campionat mult mai grea decât cea de anul trecut, pentru că toate echipele îşi doresc să prindă play-off-ul. Va fi o situaţie foarte dificilă pentru echipele care ajung în play-out, pentru că de acolo este posibil să retrogradeze patru din şase echipe. Obiectivul nostru este calificarea în play-off la finalul sezonului regulat, iar în Cupa României vrem să aducem din nou o echipă de Liga I pe Areni. Acesta din urmă este un obiectiv mai uşor de realizat, pentru că practic avem un singur tur de trecut”, a declarat antrenorul principal al celor de la Rapid Suceava.

Edy Sandu speră să dea cât mai multe goluri

Pentru atacantul Edy Sandu, transferul pe Areni reprezintă un nou început în cariera de fotbalist. “Am petrecut o perioadă frumoasă la Dorohoi, dar acum începe o nouă etapă în cariera mea. Am găsit un grup unit la Suceava şi sper să fiu de ajutor echipei din Suceava, adică să dau cât mai multe goluri”, a declarat atacantul care în sezonul trecut a marcat de opt ori pentru FCM Dorohoi în Liga a II-a.

Venit la pachet cu Edy Sandu de peste Siret, mijlocaşul Alexandru Vrabie speră la un sezon cât mai bun în tricoul “ceferiştilor”. “Ii cunosc pe majoritatea băieţilor de la Suceava şi sper ca împreună să facem un sezon cât mai bun”, a precizat mijlocaşul orginar din Fălticeni.,

Revenit pe Areni după un sezon petrecut la FC Voluntari, perioadă în care a fost adversar al echipei sucevene, portarul Vlad Hânţăscu le-a mulţumit antrenorilor şi colegilor pentru modul în care a fost reprimit la Rapid: “Sunt bucuros că am revenit la Rapid. Mulţumesc antrenorilor şi colegilor pentru modul în care m-au primit. Sper să fie un sezon bun, să-l începem bine şi să ne îndeplinim obiectivele”.

Acasă, la echipa din oraşul natal, s-a întors cu bucurie şi mijlocaşul Cătălin Strugariu. “Sunt foarte fericit că m-am întors acasă. Aşteptam acest lucru de mult timp. Am reîntâlnit aici foşti colegi, actuali prieteni şi aştept cu nerăbdare începerea campionatului. Sper să ne întoarcem victorioşi de la Brăila”, a spus fostul jucător al Bacăului.

 Ciobanu este pus de treabă din prima etapă

Sorin Ciobanu a fost franc cu presa suceveană. Vrea să vorbească mai mult despre isprăvile “ceferiştilor” în luna decembrie, de Moş Nicolae, după ultima etapă programată în acest an în Liga a II-a. “Vreau să vă mulţumesc pentru primirea făcută. Prea multe nu sunt de spus. Trebuie să-i dăm drumul la treabă din prima etapă. Avem multe meciuri de disputat şi fiecare trebuie tratat cu seriozitate, cu spirit de sacrificiu. Mai multe vom putea vorbi în decembrie, după ultima etapă din acest an. Până atunci, <<no comment>> şi la luptă!”, este mesajul fostului fundaş al Metalului Reşiţa. Un apropiat al fanilor din valea Domanului, Sorin Ciobanu speră ca, prin ceea ce va arăta pe gazon, să-i cucerească cât mai repede şi pe suporterii suceveni. “Imi doresc să am o relaţie cât mai bună cu suporterii de aici, dar am mai multe aşteptări de la mine decât de la cei din tribună. Spectatorii pot să mă huiduie sau pot să mă aplaude. Dacă eu îmi fac treaba în teren, cei din tribune doar nu or fi nebuni să mă înjure. N-au cum”, a mai spus nou stoper al Rapidului, care este de părere că este pus în valoare mult mai bine într-o linie de fundaşi din care mai fac parte Semeghin şi Bălan. “Sunt onorat şi este mult mai uşor când ai asemenea fotbalişti în stânga şi în dreapta ta”, a conchis Sorin Ciobanu.

A şasea achiziţie a rapidiştilor, Marco Enciu, a absentat la conferinţa de presă de ieri. Atacantul în vârstă de 27 ani a vorbit pe teren, fiind cel mai bun marcator al echipelor sucevene în meciurile de verificare. Bogdan Tudoreanu speră ca fostul vârf al Farului să arate aceiaşi poftă de gol în campionat. “Enciu este un jucător pe care l-am dorit la echipă încă de anul trecut. Am încercat să-l aducem şi în pauza de iarnă. Ne-am înţeles cu el acum şi îi doresc să marcheze cât mai multe goluri, la fel cum îi doresc şi lui Edy Sandu”, a precizat Ted.

 Tudoreanu are încredere în jucătorii sub 19 ani

Bogdan Tudoreanu are aşteptări mari şi de la cei şase jucători sub 19 ani care se află în lotul Rapidului: Niga, Tăutianu, Mihai, Jitariuc, Dănilă şi Aeroaiei. Conform regulamentului, doi dintre ei vor trebui să joace meci de meci titulari: “Avem şase jucători sub 19 ani în lot, şi din punctul meu de vedere toţi sunt valoroşi. Experienţa este singurul lucru care le lipseşte. Trecerea asta de la juniori la Liga a II-a este puţin mai dificilă, dar eu sper să se integreze repede şi să dea randament. Odată cu trecerea etapelor sunt convins că vor prinde încredere în ei”, a mai spus antrenorul principal al echipei sucevene.

Rapid Suceava va debuta în noua ediţie de campionat a Ligii a II-a, sâmbătă, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …