Saturday , April 27 2024

Rapidul s-a calificat “en fanfare” în turul al V-lea al Cupei României

Cupa. Miroslava - Burcea [800x600]

Echipa suceveană s-a impus ieri, cu scorul de 3-0, pe terenul celor de la Stiinţa Miroslava şi este la un meci distanţă de a aduce o formaţie de Liga I pe Areni, în şaisprezecimile de finală ale competiţiei.  “Ceferiştii” şi-au asigurat calificarea în turul V prin golurile marcate de Burcea (foto), Matei şi Ferariu, ratând şi un penalty.  Rapidul a terminat jocul în 10 oameni, după eliminarea lui Sumanariu. Următorul adversar al formaţiei sucevene este Cetatea Târgu Neamţ

Primul meci oficial, prima victorie pentru Rapid. Echipa suceveană s-a calificat în Turul V al Cupei României, ultimul înainte de intrarea în competiţie a formaţiilor de Liga I, după ce s-a impus ieri după-amiază, la scor de forfait, 3-0, pe terenul divizionarei a treia Stiinţa Miroslava.
Cele două formaţii au început prudent întâlnirea, astfel că, în primul sfert de oră de la fluierul de start, nu s-a consemnat nici măcar un şut pe spaţiul porţii. “Ceferiştii” au dezamorţit atmosfera pe stadionul din Uricani în minutul 20, când Burcea l-a lăsat mască pe portarul advers cu un şut din afara careului. Ieşenii au încercat să reacţioneze imediat, au ieşit ceva mai mult la joc, dar nu au reuşit să pună în pericol poarta apărată de Roheţki, Rapidul intrând la pauză în avantaj.
In repriza secundă, banca tehnică suceveană a scăpat repede de emoţii şi asta pentru că, la doar nouă minute de la reluarea jocului, Matei a confirmat pofta de gol din amicale şi a dublat avantajul oaspeţilor, după ce l-a surprins ieşit pe goalkeeperul ieşean cu o execuţie de la 25 de metri. Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu a tranşat soarta calificării în minutul 66, când Ferariu a înscris cu capul din trei metri după un corner executat de Semeghin. Mai mult, în primul minut de prelungiri, “ceferiştii” au avut şansa golului patru. Cerlincă a fost faultat în careu, centralul Florin Andrei a indicat penalty, dar Bălan a nimerit bara de la punctul cu var de la 11 metri.
Scor final 3-0, iar calificarea rapidiştilor a fost umbrită de eliminarea lui Sumanariu, care a văzut prosteşte al doilea cartonaş galben în minutul 78 şi va rata meciul de campionat cu Farul din prima etapă.
Rapid Suceava: Roheţki – Bălan, Ferariu, Plecanciuc, Semeghin – Golofca, Apostol, Sumanariu, Burcea – Negru, Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu. Pe parcurs au mai jucat Sfrijan, Cerlincă şi Bâgu.
In următorul tur al competiţiei, programat pe data de 9 septembrie, Rapid Suceava va juca pe terenul formaţiei Cetatea Târgu Neamţ, care a trecut ieri, în turul al IV-lea, cu scorul de 2-0, de FCM Dorohoi.
Dacă vor trece şi de Cetatea Târgu Neamţ, “ceferiştii” vor evolua în şaisprezecimi, pe stadionul Areni, în compania unei formaţii de Liga I.
Noul sezon al Ligii a II-a începe cu un protest al cluburilor
Cluburile de Liga a II-a se pregătesc să înceapă noul sezon cu un protest. Nemulţumiţi de faptul că Federaţia Română de Fotbal a amânat în mod repetat semnarea convenţiei anuale cu LPF2, prin care s-ar fi reglementat desfăşurarea ediţiei de campionat 2014/2015, oficialii grupărilor din eşalonul secund au decis să amâne în mod deliberat startul tuturor meciurilor din prima etapă cu zece minute.
Hotărârea a fost luată în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv al LPF2, care a avut loc duminica trecută, la Târlungeni şi la care au luat parte 18 reprezentanţi ai cluburilor de Liga a II-a, printre care şi preşedintele-executiv al clubului Rapid Suceava, Dumitru Moldovan.
La acest moment, LPF2 nu poate prelua organizarea efectivă a Ligii II, ca entitate subordonată FRF şi nu beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în conformitate cu statutul şi regulamentul federal. In ciuda unei hotărâri a Adunării Generale la FRF şi a avizului Comitetului Executiv, nou-infiinţata LPF2 nu are deocamdată niciun rol în organizarea noului sezon din eşalonul doi. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …