Saturday , April 27 2024

Politehnica Timișoara revine pe Areni după o pauză de aproape 30 de ani

In precedenta și singura vizită a “alb-violeților” la Suceava, CSM-ul din localitate și Poli remizau în fața a 12.000 de spectatori, scor 2-2. Se întâmpla pe 1 mai 1988, într-un meci din etapa a XXVI-a a Diviziei A u Cașuba și Buțerchi marcau atunci pentru suceveni  

fotbal

Politehnica Timișoara revine mâine, pe stadionul Areni, după o pauză de aproape 30 de ani. Precedentă și de altfel singura vizită a “alb-violeților” la Suceava a avut loc în ediția 1987/1988, când CSM-ul din localitate și vechea Poli evoluau în Divizia A la fotbal.

La 1 mai 1988, în fața a 12.000 de spectatori care au luat cu asalt stadionul Areni, CSM Suceava și Poli Timișoara, contracandidate atunci în lupta pentru evitarea retrogradării, au remizat, scor 2-2.

Intr-un meci arbitrat de celebrul Ion Crăciunescu, bănățenii au condus cu 2-0 după prima jumătate de oră de joc, dar gazdele au egalat dintr-un penalty transformat de Radu Cașuba, și un gol marcat de Buțerchi, în minutul 90, reamintește siteul druckeria.ro.

Acea remiză nu a ajutat însă niciuna dintre echipe, ambele retrogradând în Divizia B la sfârșitul acelei ediții de campionat.

Echipele care au evoluat atunci:

CSM Suceava: Alexa – Cris­tescu, Breniuc, Ghencean, Ciobanu – Păiuș (33, Sumulanschi), Gafencu, Buliga – Susanu, Sfrijan (54, Buțerchi), Cașuba.

Politehnica Timișoara: Moise – Pascu, Crăciun, Oancea, Varga – Manea, Neagu, Bozeșan II – Bobaru, Dudaș (70, Vușcan; 88, Chi­na), Banu.

Radu Cașuba, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, avea să evolueze chiar pentru Poli Timi­șoara, în sezonul 1989/1990, în care “alb-violeții” au obținut calificarea în Cupa UEFA. O stagiune în care la Poli mai activa și Ion Buzoianu, ca secund al lui Costică Rădulescu. În 1987, Buzoianu se afla la CSM Suceava, ca secund al lui Vasile Simionaș la prima promovare în elită pentru orașul din nordul Moldovei, mai notează siteul druckeria.ro.

Legăturile dintre Suceava și Politehnica nu se opresc însă aici. Însuși Costică Rădulescu a pregătit-o pe CSM Suceava, în perioada 1980-1982, unde a ajuns după cinci ani de activitate pe Bega, perioadă în care le-a antrenat pe Poli și UMT. Un alt antrenor care a activat atât la Suceava, cât și la Politehnica a fost Robert Cosmoc, tehnician al bănă­țenilor în 1985/1986, în care echipa a retrogradat în Divizia B. (Dănuț CHIDOVET)

 

 

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …