Saturday , April 27 2024

Handbaliştii suceveni au rezistat doar o repriză şi jumătate în faţa Odorheiului

Handbal. CSU - Odorhei

Elevii lui Răzvan Bernicu au pierdut, cu scorul de 24-32 (14-12), meciul disputat sâmbătă, în sala LPS, în faţa celor de la HC Odorhei, în etapa a II-a din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin. “Studenţii” au condus pe tabela de marcaj până cu un sfert de oră înainte de final. Târzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană, cu şapte goluri înscrise. In urma înfrângerii de sâmbătă, CSU Suceava a făcut deja cunoştiiţă cu ultimul loc al clasamentului

CSU Suceava a rezistat preţ de o repriză şi jumătate în faţa celor de la HC Odorhei, pierzând în cele din urmă meciul disputat sămbătă, în sala LPS, în faţa grupării harghitene cu scorul de 24-32, după ce la pauză gazdele aveau un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj.
Venită la Suceava din postură de medaliată cu bronz în precendenta ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin, HC Odorhei a intrat tare în meci şi a marcat de trei ori consecutiv în primele cinci minute de joc. Replica sucevenilor nu s-a lăsat însă mult aşteptată. Tinerii handbalişti conduşi de Răzvan Bernicu au trecut repede peste tracul primei apariţii stagionale în faţa propriilor suporteri şi au anulat diferenţa în minutul 18, când Târzioru, cel mai bun marcator al “studenţilor” în partida de sâmbătă, cu şapte reuşite personale, a punctat pentru scorul de 8-8 şi l-a obligat pe Vlad Caba să solicite time-out. Minutul de respiro a avut efecte pe termen scurt pentru harghiteni, în condiţiile în care, gazdele au avut apoi o sarjă de şase goluri consecutive finalizată de Oros, care puncta pentru 14-10, cu două minute înainte de pauză. Talaş şi Mihalcea au încheiat perioada de ineficienţă a oaspeţilor pe finalul primei reprize, însă CSU intra totuşi la vestiare un avantaj neaşteptat de două goluri, scor 14-12.
Extrem de ambiţioşi, handbaliştii suceveni au continuat să joace de la egal la egal cu HC Odorhei şi după reluarea jocului. Petrea a distanţat gazdele la trei goluri, la 17-14, Mihalcea a egalat apoi la 18-18, iar Sandu a dus scorul la 21-19 în favoarea “studenţilor”, în minutul 42 al întâlnirii. Gluma nu s-a îngroşat însă în sala LPS. Hargitenii nu pus din acel moment stăpânire pe joc, iar vreme de 13 minute au marcat de opt ori consecutiv în poarta suceveană, recitalul de goluri al oaspeţilor luând sfârşit în minutul 55, când chilianul Feuchtmann puncta pentru scorul de 21-27. La acest rezultat, nu a mai fost loc de surprize. HC Odorhei s-a impus în final cu scorul de 32-24 şi a urcat astfel pe podiumul clasamentului la zi din Liga Naţională, în vreme ce CSU Suceava face cunoştiinţă cu ultimul loc încă din etapa a II-a.
CSU Suceava: Spiridon, Ilii, V. Tcaciuc – Târzioru (7 goluri), Dumitraş (5), M. Sandu (3), Roşu (3), Burlacu (2), Petrea (1), I. Tcaciuc (1), Olariu (1), Oros (1), Aldica, Rugaci, Matei şi Gramatic.
HC Odorhei: Szabo, Orban – Tálas (6 goluri), Majnov (5), Irimescu (4), Feuchtmann (4), Mihalcea (4), Kuzmanoszki (3), Onyejekwe (3), Ferenczi (1), Blecic (1), Komporály (1), Szasz şi Vlad.
Partida de sâmbătă dintre CSU şi HC Odorhei a fost arbitrată de brigada bucureşeană Ionuţ Barbu / Ionuţ Manafu, prestaţia celor doi stârnind protestele fanilor suceveni pe parcursul reprizei secunde.
Rezultatele etapei
a II-a:
HCM Constanţa – Minaur Baia Mare 35-23
CS Universitar Suceava – HC Odorhei 24-32
Steaua Bucureşti – Potaissa Turda 26-32
Pandurii Târgu Jiu – CS Caraş Severin 26-21
CSM Bucureşti – Stiinţa Bacău 22-31
Dinamo Bucureşti – Poli Timişoara (aseară)clasament handbal csu-1
In runda următoare a Ligii Naţionale, CSU Suceava va evolua miercuri pe terenul celor de la Potaissa Turda. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …