Saturday , April 27 2024

Foresta ratează o nouă șansă de accesa banii promiși de Primărie

Echipa locală de fotbal nu poate participa la licitația pentru obținerea de fonduri nerambursabile din cauza datoriei de peste 300.000 de lei pe care o are la Finanțe. “Banii îi așteaptă până la sfârșitul anului, însă cu cât vin mai târziu cu proiectul, cu atât vor primi mai puțini bani, întrucât acel buget este repartizat pe trimestre. Problema este că se termină campionatul și acei oameni de la Foresta nu sunt plătiți”, a spus primarul Ion Lungu. Colecta pentru salvarea Forestei a fost sabotată, consideră Ion Lungu. 1.500.000 de lei este bugetul pe care Primăria l-a alocat în acest an fotbalului  

Foresta va raPrimaria Sv mai 2017

ta nouă șansă de a accesa bugetul alocat în acest an de Primărie pentru fotbal. In lipsa certificatului fiscal care să ateste că și-au achitat datoria de peste 300.000 de lei pe care o au la Finanțe, “galben-verzii” nu-și pot depune încă dosarul pentru obți­nerea de fonduri nerambursabile de la municipalitate, lucru subliniat și de primarul Sucevei, Ion Lungu, într-o conferința de presă susținută ieri. “Se pare că nici de această dată nu vor participa la licitație. Baniii rămân acolo, îi așteaptă pe cei de la Foresta. Eu, ca primar, mi-am făcut datoria și poa­te m-am expus prea mult cu aceea inițiativă (n.r. colecta ­pu­­blică pentru salvarea Forestei), care, vă spun foarte sincer, a fost sabotată. Mai mult de atât nu pot să fac, decât să respect legea. Toată lumea vrea să sprijine fotbalul la Suceava, dar nimeni nu ajută concret cu nimic. Eu, lipsit de modestie, i-am ajutat de-a lungul anilor și de la Primărie și cu bani din buzunarul meu cu ultima donație pe care am făcu­t-o (n.r. 1.000 de lei). Nu Lungu desființează Foresta, că nu este echipa Primăriei. Vom relua licitația și când vor îndeplini condițiile, banii îi așteaptă. Acei bani (n.r. bugetul de 1.500.000 de lei) nu pot fi dați în altă parte, nu pot fi dați oricui. Sunt bani pentru performanță în fotbal, cel puțin la nivel de Liga a II-a”, a spus Lungu.

Primarul municipiului Sucea­va consideră că Foresta a ajuns în această situație critică și din cauza faptului că bugetul local pe acest an a fost aprobat târziu. “A fost această neșansă, acest ghinion, că s-a aprobat târziu bugetul și echipa a acumulat datorii la Fisc. Dacă aprobam bugetul în ianuarie, le dădeam banii în februarie. Așa am aprobat bugetul în martie și putea să le dăm banii în aprilie, când deja era deja cu datorii la bugetul de stat. Deci asta a fost principala cauză. Sperăm să se găsească o soluție. Banii îi așteaptă până la sfârșitul anului, însă cu cât vin mai târziu cu proiectul, cu atât vor primi mai puțini bani, întrucât acel buget este repartizat pe trimes­tre. Problema este că se termină campionatul și acei oameni de la Foresta nu sunt plătiți”, a mai spus Ion Lungu, care a precizat că le va ține pumnii celor de la Foresta în meciul pe care îl au programat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața formației Sepsi Sfântu Gheorghe. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …