Friday , April 26 2024

Foresta a învins Pandurii şi continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare

Echipa suceveană s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în faţa gorjenilor, cu scorul de 3-2, într-un meci din cadrul etapei a XXIV-a a Ligii a II-a . “Galben-verzii” şi-au asigurat victoria prin două autogoluri ale oaspeţilor şi un gol marcat de Stănescu. “E o primă luptă câştigată. Mai sunt patru meciuri foarte-foarte importante şi sper să ajungem peste linie, să ne atingem obiectivul”, a declarat antrenorul Florentin Petre  Liga2. Foresta - Pandurii (2)

Foresta n-a abandonat lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa suceveană păstrează încă şanse matematice de rămânere în Liga a II-a, odată cu victoria obţinută sâmbătă, pe stadionul Areni, scor 3-2, în faţa Pandurilor Târgu Jiu.

Forţată de situaţia disperată din clasament, trupa antrenată de Florentin Petre şi-a creat o primă ocazie de gol în minutul 15, când Stănescu a şutat din demivoleu, de la aproximativ 20 de metri, puţin pe lângă poarta lui Moga.

Deschiderea scorului s-a produs la următoarea fază de atac a gazdelor. Cerlincă a avut o incursiune pe partea dreap­­tă, a centrat pe jos în gura porţii, de unde Turda, tatonat de Matei, şi-a expediat mingea în propria plasă.

Fără o replică imediată din partea gorjenilor, Foresta şi-a dublat avantajul în minutul 32, când Secrier a primit o pasă pe culoar în banda stângă, a pătruns în careu, a trimis în faţa porţii, de unde nefericitul Turda a mai bifat un autogol.

Rămasă fără serviciile lui Cerlincă, schimbat chiar înainte de pauză din cauza unei entorse, formaţia suceveană nu a mai avut consistenţă în atac în re­pri­za secundă, încasând gol la două mi­nute de la reluarea jocului, după ce Munteanu a finalizat cu capul o centrare venită din corner.Liga2. Foresta - Pandurii (1)

Foresta şi-a refăcut ecartul de pe tabelă în minutul 59, când Stănescu a primit o minge la 25 de metri, a driblat un adversar şi l-a învins pe Moga cu un trasor la colţul lung.

“Galben-verzii” nu au scăpat însă de emoţii la 3-1, oaspeţii reducând din nou din diferenţă în minutul 71, când nou-intratul Lemac a înscris la prima atingere de balon, cu un şut din şase metri, din centrarea lui Maxim. Un minut mai târziu, atacantul oaspeţilor putea chiar să restabilească egalitatea, dar Began a respins de la colţul scurt în corner.

In ciuda forcingului de final al oas­pe­ţilor trupa lui Florentin Petre a gestionat perfect ultimele minute de joc, iar Foresta – Pandurii s-a terminat 3-2, pri­ma victorie obţinută de “galben-verzi” pe teren, după o secetă de şapte etape.

Foresta Suceava: Began – O. Onofraş, Opriş, Makriev, Secrier (Netea 87’) – Vl. Stănescu, Dănilă – Cerlincă (R. Martin 45’), R. Sumanariu, Lupşor – M. Matei.

Pandurii: Moga – Celea, Turda, Cr. Munteanu, Al. Vasilescu – Raiciu (Vodă 89’), Brînzan – Băjan (D. Pîrvulescu 66’), Cenaj, Maxin – C. Ionică (B. Lemac 70’).

 Florentin Petre: “Am puţini jucători, dar buni. Cu ei merg până în pânzele albe”

“E o primă luptă câştigată. Mai sunt patru meciuri, foarte-foarte importante pentru economia clasamentului final. Sper să ajungem peste linie, să ne atingem obiectivul. Vreau să-i felicit pe jucători pentru devotamentul şi agresivitatea de care au dat dovadă în acest meci. Au stat bine în teren. Le-am spus că, dacă vom închide spaţiile pe benzi, vom avea numai de câştigat. Am puţini jucători, dar buni. Cu ei merg până în pânzele albe. Mă rog în fiecare zi să nu se mai accidenteze vreunul pentru că eu nu mai pot fi legitimat să pot intra în teren. M-am gândit să joc în ultimele etape, dar nu pot”, a declarat Florentin Petre, precizând că este gata să rămână la Suceava chiar şi în Liga a III-a: “Eu nu o să cedez niciodată. Rămân în orice situaţie, numai să am 24 de jucători şi un buget decent”.

Florentin Petre speră ca suporterii suceveni să revină alături de echipă odată cu victoria obţinută în faţa Pandurilor. “Neavând rezultate este normal să vină mai puţină lume în tribune. Cei care au venit, aşa puţini, mi-am plăcut foarte mult. Ne-am susţinut şi ne-au aplaudat pe final. La ultimele două meciuri pe care le mai avem de disputat acasă, sper să vină cât mai multă lume la stadion, să ne dea încredere”, a precizat antrenorul Forestei.

 Rezultatele etapei a XXXIV-a:cl liga 2

Sportul Snagov – Academica Clin­ceni 1-1

Metaloglobus Bucureşti – CS Mio­veni 2-1

FC Argeş Piteşti – CS Baloteşti 2-3

Luceafărul Oradea – UTA Arad 3-2

Foresta Suceava – Pandurii Târgu Jiu 3-2

Stiinţa Miroslava – Politehnica Timişoara 2-1

Chindia Târgovişte – FC Hermannstadt 1-1

Dacia Unirea Brăila – CS Afumaţi 1-2

Ripensia Timişoara – Olimpia Satu Mare 3-0

ASA Târgu Mureş – Dunărea Călăraşi 0-3

In runda următoare, Foresta va evolua miercuri, de la ora 18.00, pe terenul celor de la ASU Politehnica Timişoara. (Dănuţ CHIDOVET. Foto: Ga­briel MARIAN)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …